מתכון מאיטליה: מרק חומוס וירקות שהוא ארוחה שלמה

מינסטרה די צ'צ'י – מרק חומוס וירקות מאיטליה של תום פרנץ | צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
מינסטרה די צ'צ'י – מרק חומוס וירקות מאיטליה של תום פרנץ | צילום וסטיילינג: אפיק גבאי

גרגרי חומוס רכים, אטריות מנחמות והמון ירקות: קוראים למרק הזה מינסטרה די צ'צ'י, אבל שף תום פרנץ מבטיח שהשם שלו זה הדבר המסובך היחיד במתכון

88 שיתופים | 132 צפיות

4־6 מנות | 50 דקות | קל | כשר | טבעוני

את המרק הטבעוני הזה, שמגיע מחבל אברוצו באיטליה, אפשר להכין ממש בקלות, ולקבל ארוחה משביעה וטעימה ליום חורפי.

החומרים

2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (או פחית שימורי חומוס מסוננת מנוזלים)
5 כוסות מים או ציר ירקות
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 כפית רוזמרין טרי קצוץ דק ללא הגבעול
1 בצל קלוף וקצוץ דק
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 גבעולי סלרי קצוצים
400 גרם שימורי עגבניות קצוצות
קורט סוכר
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
1/2 כוס אטריות דקות למרק

אופן ההכנה

1. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון 1 כוס מגרגירי החומוס עם כוס מים (או ציר) ושומרים בצד.

2. מחממים סיר עם שמן זית ומוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי הקצוצים. מטגנים עד שהם רכים, בערך חמש דקות. מוסיפים שום ורוזמרין, מטגנים קלות בשמן עד שהשום מתרכך אך לא נשרף.

3. מוסיפים פנימה את העגבניות וקורט סוכר, מערבבים ומבשלים יחד כ-5 דקות.

4. מוסיפים את 4 כוסות המים או הציר הנותרות, כוס גרגירי החומוס ואת מחית החומוס שטחנו בבלנדר. מערבבים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 10-15 דקות אחרי הרתיחה, עד שהירקות רכים.

5. מוסיפים פנימה את האטריות למרק ומבשלים יחד כ-4-5 דקות נוספות עד שהן רכות. טועמים ומתקנים תיבול. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים ומאזנים את התיבול.

6. טיפ: אפשר לגוון גם עם פתיתים, אורז או מקרוני במקום אטריות דקות. ובשלב האחרון של הבישול אפשר להוסיף מנגולד קצוץ או עלי תרד טריים.

למתכונים נוספים של מרקים היכנסי לאתר "השולחן"