מעצבת חופשות במשרה מלאה? האישה שתגשים לכן את החלומות
הילה נאור עזבה את הדיי ג'וב שלה כדי להתפרנס ממה שהיא באמת אוהבת וטובה בו: תכנון חופשות בהתאמה אישית. "השירות שלי הוא לא פינוק", היא מצהירה, ומספרת לנו איך בעצם זה עובד
“נמאס לי להיות השוטר הרע, זאת שתמיד יש לה מה להעיר ושכולם מפחדים מהביקורים שלה", מתארת הילה נאור את הרגע לפני שנה וחצי שבו החליטה לפרוש מתפקידה כמנהלת פרוייקטים בחברה העוסקת בבקרת איכות ובטיחות בתעשיית המזון, ולהתמקד באהבתה האמיתית – טיולים, או ליתר דיוק – ארגונם. מאז היא "מעצבת חופשות" עצמאית במשרה מלאה.
>> עודף מ-700: מצאנו את המלונות הכי זולים בארץ
נאור, בת 37, נשואה ואמא לשלושה ילדים המתגוררת בקיבוץ דברת בעמק יזרעאל, אוהבת לטייל מאז שהיא זוכרת את עצמה. "גדלתי ביישוב ברמת הגולן", היא מספרת "זה איזור שאין הרבה מה לעשות בו חוץ מלטייל". מיד אחרי שסיימה את הלימודים לתואר ראשון במדעי המזון החלה לעבוד בתחום, ובמקביל – תמיד הייתה זו שמארגנת את הטיולים המשפחתיים ואת אלה שיצאה אליהם עם חברים. "הייתי מתכננת את המסלולים, מפיקה את כל המסביב – ציוד, אוכל וכדומה, ופשוט גורמת לזה לקרות באופן שאנשים יכלו לצאת לטיול בראש שקט ובידיעה שיש מי שדאג להכל".
חבריה של נאור הם גם אלה שדירבנו אותה להתחיל לגבות תשלום עבור שירותי התכנון שבהם הצטיינה: "לאט לאט חברים התחילו לפנות אליי 'תארגני לי סופשבוע בירושלים', 'תארגני לי טיול למצפה רמון' ופתאום הבנתי שגם מעוניינים לשלם לי על זה, כי סומכים עליי בעיניים עצומות". נאור זיהתה את ההזדמנות לעסק עצמאי, אך כמי שעד כה הייתה שכירה, היה עליה "לשנות לחלוטין את המיינסדט" לדבריה. בהתאם לכך, היא נרשמה לקורסים שונים: שיווק דיגיטלי, צילום ועריכת וידאו, תוכנית ייעוץ וליווי לעסקים, ולאחר שהגדירה לעצמה בבירור את אופיו ומהותו של העסק, הקימה בלוג טיולים ועמוד אינסטגרם הנושא את שמה ומציע שירותי "תכנון חופשות בהתאמה אישית בארץ ובאירופה".
איך זה עובד בעצם?
"אחרי שלקוחות פונים אליי, אני נותנת להם למלא שאלון מפורט. אני מבררת כמה שיותר פרטים לגבי תקציב, מספר משתתפים, גילאים, רצונות, אופי הטיול המועדף ומגבלות תזונתיות או פיזיות. אחר כך אנחנו משוחחים ואני לומדת להכיר עוד יותר לעומק את האנשים ואת הצרכים והרצונות שלהם. בשלב הבא אני מכינה ספר דיגיטלי אינטראקטיבי שנשלח לנייד של הלקוחות, וכולל את התוכנית לכל יום – מסלולי הליכה, אתרים, מסעדות מומלצות, אטרקציות וכו'. הספר כולל לינקים, מפות, מספרי טלפון, וכל דבר שיחסוך חיפוש בזמן אמת. הליווי שלי ממשיך גם במהלך הטיול. בכל רגע אפשר לשלוח לי ווטסאפ, להתייעץ, ואם מתעוררת בעיה כלשהי, נגיד מסעדה שסגורה או מזג אוויר שלא מאפשר לקיים את התוכנית, אני יכולה לספק פתרונות חלופיים".
את מנסה לפעמים להזיז אנשים לכיוון אחר ממה שביקשו ברמת הטיול?
"השאיפה שלי היא שאנשים יהנו, זו המטרה. ולכן, וכאן הניסיון שלי משחק תפקיד חשוב – כשאני רואה שאין התאמה בין מה שלקוחות מדמיינים לבין המציאות, יש לי אחריות למנוע טעויות.כשאמא לילדים קטנים ביקשה ממני לתכנן טיול משפחתי לדולומיטים שכולל המון זמן באוטו, נסיעות בכבישים מפותלים בהרים ומסלולי הליכה מאתגרים, הסברתי לה שזה פשוט לא יהיה כיף. אמרתי לה 'או שתסעי בלי הילדים או שתחכי כמה שנים'. היא קיבלה את זה, ושינינו יעד. קורה גם שאנשים נעולים מראש על כל מיני קונספטים, נגיד 'אנחנו לא אוהבים לטייל ברגל', אבל אני קולטת עליהם שדווקא להשתחרר מקבעונות ולנסות משהו חדש זה בדיוק מה שיעשה להם את הטיול. ברור שאם מישהו חולם על חופשה אורבנית אני לא אתכנן לו את ההיפך הגמור, אבל אני כן נותנת ללקוחות שלי את ההזדמנות לחוות פה ושם דברים שהם לא בהכרח הדיפולט שלהם".
ואנשים זורמים עם זה?
"לרוב כן. אני חושבת שחלק בלתי נפרד מהשירות שלי הוא לעזור לבן אדם לראות משהו שהוא לא היה רואה לבד. חופשה, בעיניי, היא הזדמנות לחוויות עוצמתיות שממשיכות איתנו לכל החיים, והן לאו דווקא קורות במקומות שאנחנו חושבים שנמצא אותן".
את מתכננת טיולים רק ליעדים שהיית בהם בעצמך?
"מלבד ישראל, שאותה חרשתי לאורכה ולרוחבה, בחו"ל אני מתמקדת ביעדים שאני מכירה היטב כמו פריז, צפון איטליה ולונדון. יכול להיות שיש אחרים שמכירים את המקומות האלה יותר טוב, המומחיות שלי היא לקחת את האינפורמציה ולזקק אותה באופן ספציפי ללקוחות".
וכמה עולה הפינוק הזה?
"אני לא חושבת שהשירות שלי הוא פינוק. כמו שאנחנו נעזרים בבעל מקצוע לתספורת, לתחזוקת הגינה או להלבשת הבית, בעיניי פניה לצורך עיצוב חופשה זו התנהלות חכמה. בהשקעה של 200 ש"ח לכל יום שאני מתכננת, הלקוחות שלי חוסכים זמן ויכולים לצאת בתחושת ביטחון".
מה הבקשה הכי פופולרית שמופנית אליך?
"בגדול, ישראלים רוצים לדחוס כמה שיותר בחופשה אחת. אפשר לומר שיש איזה FOMO כללי, מן הסתם בגלל הרשתות החברתיות, שמניע אנשים להספיק המון דברים בבת אחת. לקוחות מגיעים אליי עם רשימות אינסופיות של המלצות למסעדות וחנויות ואטרקציות שהם אספו מאינסטגרם ופייסבוק. במקרים כאלה אני מזכירה להם שהמטרה של הטיול היא לא בהכרח לעשות וי, אלא לייצר רגעים וזכרונות משפחתיים. לא חייבים להספיק הכל וזה ממש בסדר. המוטו שלי הוא 'לא מפספסים שום דבר אלא מרוויחים את מה שכן עושים'".