מיני פנקייקס כיפיים ובריאים: מתכון קליל שמתקתקות בצ'יק

מיני פנקייקס של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה
מיני פנקייקס של רינת צדוק | צילום: דניאל לילה

פנקייקס קטנים, רכים ונימוחים שהם גם בריאים? יש חיה כזאת. רינת צדוק מגלה את המתכון שלה, ואפשר להגיש עם מייפל ופירות טריים או עם ירקות ויוגורט בגרסה מלוחה

88 שיתופים | 132 צפיות

25-20 פנקייקס | 20 דקות | קל | כשר | צמחוני

הפנקייקס האלו יציבים מהרגיל אבל גם רכים ונימוחים ומתאימים לארוחת בוקר או ערב. אפשר להגיש אותם עם מייפל ופירות טריים כמקובל, או עם ירקות ויוגורט בגרסה מלוחה. הבת שלי אוהבת להתייחס אליהם כאל דגני בוקר ואוכלת אותם בקערית חלב.

הכנה מראש והקפאה: כדי לקצר תהליכים משתמשים בבטטות אפויות מראש. הפנקייקס נשמרים בקופסה אטומה במקרר עד שלושה ימים.

החומרים

1 בטטה קטנה אפויה בקליפתה
2 ביצים
3 כפות שקדים טחונים
3/4 כוס חלב שקדים או חלב שיבולת שועל
1/2 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

1. מקלפים בטטה וטוחנים במעבד מזון למחית. מעבירים לקערה, מוסיפים ביצים, שקדים טחונים, חלב שקדים, מלח ותמצית וניל ומערבבים לתערובת חלקה.

2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע – הימנעו מערבוב יתר, הוא יהפוך את הפנקייקס לקשים.

3. מחממים מחבת עם תחתית מונעת הדבקה מעל להבה בינונית. ממלאים שק זילוף בתערובת וגוזרים פתח קטנטן בקצה. משמנים את המחבת החמה במעט שמן זית או קוקוס ומזלפים פנימה תלוליות קטנות בקוטר 1 ס"מ. מטגנים עד שפני הפנקייק אטומים ומתמלאים בועות, הופכים בעזרת מרית ומטגנים את הצד השני להשחמה. מגישים עם יוגורט עיזים, ירקות ושמן זית או עם פירות טריים חתוכים.

למתכוני פנקייק נוספים היכנסי לאתר "השולחן"