מתחסלים במהירות: מאפינס קישואים, זיתים וריקוטה

מתכון ניצחון למאפינס קישואים דלי קלוריות מקמח כוסמין מלא - מושלמים לארוחת ערב (עם סלט קטן בצד), לבראנץ' או כנשנוש בעבודה וגם כפינגר פוד לתינוקות
12 מאפינס | 40 דקות | קל | כשר | אפייה
המאפינס האלה דלי קלוריות ויש בהם קמח כוסמין מלא. הם מתאימים לארוחת ערב (עם סלט קטן בצד), הם טעימים גם בטמפרטורת החדר ואפשר להביא אותם לבראנץ' או לנשנש בעבודה. אפשר לגוון עם הגבינות ולשחק עם עשבי התיבול. תהיו יצירתיים והעזו, מבטיחה שיהיה טעים.
גיוונים: אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים: גרוייר, מוצרלה, בולגרית או צפתית יתאימו כאן. אם משתמשים בגבינות מלוחות, אפשר להפחית מכמות המלח שבמתכון. אפשר לשחק עם עשבי התיבול ולהחליף חלק מהפטרוזיליה בתימין טרי או בטרגון.
החומרים
שמן לשימון תבנית שקעים
2 ביצים
250 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין 70% מלא
10 גרם (1 כף) אבקת אפייה
4 קישואים או זוקינים מגוררים על החלק הגס של הפומפייה וסחוטים היטב
300 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
12 זיתים מגולענים וקצוצים
1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים (או תערובת של שמיר, פטרוזיליה ובזיליקום)
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס גרעיני חמנייה לא קלויים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית עם 12 שקעים.
2. טורפים ביצים בקערה גדולה.
3. מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומוסיפים לקערה עם הביצים. מוסיפים קישואים, גבינת ריקוטה, גבינת פטה, זיתים, פטרוזיליה או תערובת ירוקים, מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה.
4. יוצקים את התערובת לשקעים עד 4/3 מגובהם ומפזרים גרעיני חמנייה.
5. אופים כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים.
6. המאפינס נשמרים במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד 3 חודשים.