פעם אחת ולתמיד: למה רוב הדיאטות נכשלות?

"במקום להתעסק במה לא, תתחילי להתמקד במה כן" | צילום: gettyimages
"במקום להתעסק במה לא, תתחילי להתמקד במה כן" | צילום: gettyimages

לפי מחקרים, 95% מהדיאטות לא מצליחות לאורך זמן ויותר מזה, אפילו גורמות לעלייה במשקל. למה זה קורה בעצם? אלמוג גולד, נטורופתית ומרצה לתזונה ולאסטרטגיות אכילה, מונה את חמש הטעויות הנפוצות

88 שיתופים | 132 צפיות

רגע לפני שאת פוצחת בעוד דיאטת קיץ, או הולכת על עוד שיטת תזונה חדשה שחברה נשבעה ששינתה את חייה, כדאי שתדעי: לפי מחקרים, 95% מהדיאטות לא מצליחות לאורך זמן ואפילו מעלים מהן במשקל. למה זה קורה בעצם?

>> "פתחו אותי ועשו לי נזק לצמיתות": מה למדנו מהווידוי של נטע ברזילי?

אלמוג גולד, נטורופתית, מטפלת ומרצה לתזונה ואסטרטגיות אכילה ומחברת הספר "תזונה לנשים שיכולות לכתוב ספר על תזונה – המדריך לאכילה מותאמת אישית", מונה את חמש הטעויות הנפוצות:

1. את מנשות ה"הכל או כלום": מתחילה דיאטה בשיא הכוח ומצפה מעצמך ל-100%, ואם צץ לו יום אחד מאתגר, שמהלך הדברים בו קצת השתבש אז מבחינתך הכול נהרס – ובמקום לחזור לקו התזונתי, את תפצי באקסטרים מכל הבא ליד ולפה. מחקרים מראים שאנשים שמצליחים לעשות שינוי תזונתי, הם כאלה שעושים דברים בהדרגה.

"להגדיר מטרה ספציפית וריאלית" | צילום: Gettyimages
"להגדיר מטרה ספציפית וריאלית" | צילום: Gettyimages

2. שכחת את הדבר הכי חשוב: להגדיר מטרה ספציפית וריאלית. נשים רבות פוצחות בתהליך בלי להבין לאן הן הולכות. הן מתחילות את הדרך עם הגדרה כללית כמו: "לרזות", "לחזור לעצמי", או "לאכול בריא". זה בדיוק כמו לכתוב בווייז שאת רוצה להגיע לירושלים, אבל בלי רחוב ומספר בית. אז איך תדעי שהגעת למטרה? מה זה אומר לאכול בריא, ומה זה אומר לרזות? בכמה קילו מדובר ובכמה זמן? וכמובן, נוסף על הספציפיות, חשוב שהמטרה תהיה ריאלית עבורך כדי שבאמת תגיעי ליעד. את הדבר המשמעותי הזה כדאי שתגדירי לעצמך. אני מזמינה אותך להציץ בספר "תזונה לנשים שיכולות לכתוב ספר על תזונה", בו בניתי שאלונים ייעודיים שידייקו אותך למטרה ולמימוש שלה.

3. את מקשיבה לאחרים ולא לעצמך. כמה פעמים קיבלת המלצות תזונה מאנשי מקצוע, או מחברה שאימצה שיטה וירדה שלוש מידות בג'ינס? שלל המלצות, כמו לאכול מאכלים שאת לא מתחברת אליהם, או כמויות שאת לא שבעה מהן, לצום או לאכול בשעות שלא תואמות את מצב הרעב והשובע שלך? לפני שאת מקשיבה לקולות חיצוניים, חשוב לעצור ולבדוק כיצד את מרגישה, ומה הכי מתאים לך. להיזכר בכל שנות ההיכרות שלך עם עצמך ועם הגוף שלך, מה עבד לך ומה פחות. אז רגע לפני שאת מתחילה עוד דיאטה, קחי דף ועט וכתבי לעצמך מה את יודעת מההיכרות רבת השנים הזאת שנכון לך ושעושה לך טוב?

4. בית מלא "חטפנים" – חלה אחת טרייה על השיש בשישי, קשיו או שקדים ותמרים בגובה העיניים במקרר, או קורנפלקס של הילדים מציץ מהמדף – כל אלה משבשים לך את התוכניות רק כי הם היו שם. מולך.זמינים וקרובים. כדי שתצליחי, חשוב שתהיה לך סביבה שתומכת במטרות שלך, הכניסי את כל הטוב הזה לתוך הארונות, או התפנקי על הדברים האלו מחוץ לבית, זה יוריד את המינון שלהם באופן משמעותי.

כריכת הספר "תזונה לנשים שיכולות לכתוב ספר על תזונה" | מאת: אלמוג גולד
כריכת הספר "תזונה לנשים שיכולות לכתוב ספר על תזונה" | מאת: אלמוג גולד

5. את מתמקדת באיסורים ובהגבלות במקום באפשרויות. כל כך הרבה נשים עסוקות במה לא, ממה להימנע, מה אסור. אאוץ', מים גנובים ימתקו. כשאנחנו מתמקדות במה לא במקום במה האפשרויות ואיך לגוון, החלק המדוכא מהאיסורים רק מחכה לרגע המרד והשחרור שלו. למילים שלנו יש כוח. לפני האוכל, תתחילי להתמקד במה כן, ובכלל, לדבר אל ועל עצמך יפה. אז מה את לוקחת מכאן לדיאטה הבאה שלך, כדי שהפעם תצליחי בה?

עוד על דרכים להתאמת התזונה האישית והגעה ליעדים התזונתיים שלך בספר "תזונה לנשים שיכולות לכתוב ספר על תזונה", לרכישה באתר וברשת ניצת הדובדבן.

"תתחילי לדבר אל ועל עצמך יפה". אלמוג גולד | צילום: שני נחמיאס
"תתחילי לדבר אל ועל עצמך יפה". אלמוג גולד | צילום: שני נחמיאס