כמו באמריקה: לחמניות ספירלה עם חמאת בוטנים וריבה

הלחמניות האלה משלבות בין חמאת בוטנים לריבה בצורה נהדרת ומעוצבות כספירלה שהכי כיף לפתוח לאט–לאט. רק זהירות, כי מתמכרים לזה מהר-מהר
12 לחמניות | 20 דקות + שעתיים וחצי התפחה | קל | כשר | אפייה
למרות שלא נולדתי בארצות הברית, יש לי חיבה עזה לשילוב בין חמאת בוטנים לריבה, ומבחינתי סנדוויץ' שמכיל את שתיהן הוא אחד מהטעימים שיש. הלחמניות הבאות משלבות בין חמאת בוטנים לריבה בצורה נהדרת. הן מעוצבות כספירלה שהכי כיף לפתוח לאט–לאט בבוקר, עם הקפה הראשון, ולדמיין שאני בדיינר אמריקאי.
החומרים
500 גרם (½3 כוסות) קמח
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1/2 כפית מלח
10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
120 מ"ל (1/2 כוס) שמן צמחי
160 מ"ל (2/3 כוס) חלב סויה או מים
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גדולות
למלית חמאת בוטנים וריבה
300־350 גרם חמאת בוטנים טבעית
300־350 גרם ריבת תות או פטל
150 גרם פטל קפוא (לא מופשר)
100־150 גרם שבבי חמאת בוטנים (לא חובה)
להברשה
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, מלח, שמרים, שמן, חלב סויה או מים, תמצית וניל וביצים ולשים כ־10 דקות עד קבלת בצק אחיד ומעט דביק.
2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר כשעה וחצי עד שעתיים (אם רוצים, אפשר להתפיח גם ללילה שלם במקרר).
מעצבים את הלחמניות
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומקמחים את משטח העבודה. מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ כשצדו הרחב קרוב אלינו.
4. מורחים את חמאת הבוטנים בשכבה אחידה. מעל חמאת הבוטנים מורחים ריבה(אם הן מתערבבות קצת, לא נורא). מפזרים מעל פטל קפוא ושבבי חמאת בוטנים (לא חובה).
5. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה וארוכה וחותכים ל־12 חלקים שווים.
6. מסדרים את ספירלות הבצק בתבנית. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 30־60 דקות, עד שהמאפים כמעט מכפילים את נפחם.
אופים את הלחמניות
7. מחממים תנור ל־170 מעלות ומברישים את הלחמניות בביצה טרופה. אופים 15־20 דקות או עד שהלחמניות זהובות וריחניות. מוציאים את הלחמניות מהתבנית מיד כשהן יוצאות מהתנור ומגישים בעודן חמות.