לאפות עם הילדים: לחמניות חלב ודבש עם שוקולד
השף יוגב ירוס מגלה את הסוד להכנת בצק הפלאים שלו, ממנו הוא מכין לחמניות לכריכים, לחמניות שוקולד לילדות או חלות לשבת שהם קולעים יחד, ויש אפילו גרסה שמתאימה לרגישים ללקטוז
10 לחמניות | שעתיים וחצי | קל | כשר | אפייה
לגרסה נטולת לקטוז: מחליפים חמאה בשמן זית וחלב – בחלב נטול לקטוז של יטבתה.
הבצק יספיק ל-10 לחמניות או חלה אחת גדולה.
החומרים
650 גרם (½4 כוסות) + 2 כפות קמח חלה
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
130 גרם חמאה רכה
50 גרם (2 כפות + 1 כפית) דבש
10 גרם (1 כף) מלח
250 מ"ל (1 כוס + כף שטוחה) חלב מועשר 3% יטבתה
3 ביצים
60 גרם חמאה מומסת
100 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
1. שמים קמח ושמרים בקערת מיקסר ומערבלים על מהירות נמוכה כ-1/2 דקה בעזרת וו לישה. מוסיפים ביצים וחלב ומעבדים במהירות בינונית לאיחוד. מוסיפים חמאה ולשים כ-5 דקות לקבלת בצק רך, אחיד וגמיש.
2. משמנים קערה במחצית החמאה המומסת, מעבירים אליה את הבצק ומגלגלים אותו בחמאה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה במקום חמים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים 10 כדורים (במשקל של כ־ 120 גרם האחד). מגלגלים את הלחמניות בשוקולד צ’יפס תוך שנועצים את השוקולד בבצק (כך הוא לא ייפול בהתפחה) ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית קטנה עם כוס מים קרים. מברישים את הלחמניות התפוחות ביתר החמאה המומסת ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות יפה.
כך מכינים לחמניות ממולאות שוקולד: מחממים 180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת 32% שומן יטבתה (או שמנת צמחית) לסף רתיחה ויוצקים על 200 גרם שוקולד מריר. משהים 5 דקות וטורפים לתערובת חלקה. יוצקים את התערובת לתבניות קרח או שקעים מסיליקון ומקפיאים. לאחר התפיחה הראשונה משטחים כדורי בצק, מניחים במרכזם קוביית גנאש וסוגרים מעליה את הבצק לכדור. ממשיכים לתפיחה שנייה ואופים לפי המתכון.