ירוק עד: ירקות מוקפצים בוויניגרט חרדל וזעתר
תוספת של ירוקים לארוחה זה החיים, ועוד אחת כזו שמזינה ומלאה בטעם בזכות הרוטב - ויניגרט חרדל וזעתר, שאפשר להכין בכמה רגעים ולשמור במקרר. מתכון של השפית רינת צדוק
4־6 מנות | 20 דקות | קל | כשר | טבעוני
הרוטב הוא בעצם ויניגרט זעתר ורסטילי – חמוץ ומתקתק עם טעם מודגש של חרדל וזעתר (שילוב נהדר). מתאים לתיבול סלטים קרים, ירקות לפני צלייה או הקפצה ודגים נאים או צלויים. מכינים כמות גדולה ושומרים במקרר בצנצנת עד 10 ימים.
החומרים
לרוטב
1/4 כוס מיץ לימון סחוט
1/4 כוס שמן זית
1/3 שן שום
3 כפות סירופ מייפל
1 כף חרדל
1 כף עלי זעתר מיובשים
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
1 כף חומץ בן יין לבן או חומץ תפוחים
לירקות המוקפצים
2 זוקיני חתוכים לרבעים, כל רבע חתוך באלכסון לשניים
12 אספרגוס קלופים בקצוות וחתוכים ל־3
4 בצלים ירוקים חתוכים גס
15 תרמילי שעועית תאילנדית חתוכים כל אחד ל־3
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב
1. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים לרוטב אחיד וחלק בגוון אטום. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר.
חולטים ומקפיצים ירקות
2. מכינים קערת מי קרח. מביאים שפע מים לרתיחה בסיר. חולטים אספרגוס ושעועית 2־3 דקות לריכוך חלקי, מוציאים למי קרח ומסננים.
3. מעבירים את האספרגוס והשעועית לקערה, מוסיפים זוקיני ובצל ירוק, יוצקים מעל 3 כפות ויניגרט זעתר ומערבבים עד שהירקות נעטפים ברוטב.
4. מחממים מחבת רחבה על להבה גבוה, מוסיפים למחבת את הירקות והרוטב ומקפיצים 6־8 דקות עד שהירקות נצרבים והרוטב מצטמצם מעט. מגישים עם אורז מלא או עוף צלוי (לא חובה).