17 לילות בלי שינה: איך להצליח לתפקד בזמן שבן הזוג בחזית?

כשהפרטנר/ית בחזית, את צריכה לשמור על עצמך בעורף | צילום אילוסטרציה: Shutterstock
כשהפרטנר/ית בחזית, את צריכה לשמור על עצמך בעורף | צילום אילוסטרציה: Shutterstock

כמו באינספור בתים בישראל, גם בן זוגה של הללי ז'בוטינסקי פז נקרא למילואים. על אף שהיא לא ישנה כבר לילות רבים מדאגה, היא מצאה את הדרך לשמור על שפיות ושגרה. אלו הם שלושת הטיפים שלה

88 שיתופים | 132 צפיות

השעה שש וחצי, בוקר שבת, שבועיים אחרי אותה שבת ארורה של ה-7 באוקטובר. זה הלילה הראשון שבו הצלחתי לישון רצוף כמה שעות. זה גם הלילה הראשון שבו הבנתי שעם הסיוטים האלה, כבר עדיף להישאר ערה. מתוך שרעפי ההתעוררות, הידיים שלי נשלחות אל הטלפון. "בוקר טוב אהוב שלי", אני מקלידה. "אני רוצה להזכיר לך כמה אוהבים אותך בבית, כמה גאים בך, כמה מודים לך".

>> המינוי של אל"מ יאיר צוקרמן: תדע כל אם עבריה כי הפקירו את גורל בנותיה

קצת יותר משבועיים חלפו, אבל זה מרגיש כמו חיים שלמים. שבועיים מאז שזרקנו חצי ארון למזוודה, דחפנו את מימי החתולה לתיק הנסיעות המיוחד שלה ועלינו להורים שלי בצפון, איפה שיש מקלט (בדירה שלנו אין ממ"ד). שבועיים מאז שהוא העיר אותי, כולי מוכת חרדה, ואמר שקראו לו. שבועיים (כמעט) בלי שינה. שבועיים של מכתבי אהבה דיגיטליים, אחד בכל יום. שבועיים של ספירת מלאי: איפה הוא עכשיו? איפה כל מי שיקר לי? ואיפה אני?

איפה אני?

אני בשולי הדברים. שוכבת על ערסל בחצר האחורית של ההורים שלי, אחרי שנטלתי שני כדורי לוריוון בניסיון להרגיע את החרדה לשווא. מתנדנדת על הערסל וחושבת על האימהות של עוטף עזה. על התינוקות והילדים שלנו, שנמצאים בידיים של מפלצות. מתנדנדת ומנסה לכבות את הראש, לכבות את המחשבות, לכבות את הדאגה. אי אפשר. אי אפשר.

מנסה לכבות את המחשבות. הללי ז'בוטינסקי פז | צילום: פזית עוז
מנסה לכבות את המחשבות. הללי ז'בוטינסקי פז | צילום: פזית עוז

"כשכל זה ייגמר, אנחנו נכנסים לסטטיסטיקת הבייבי-בום של המלחמה הזו", אני כותבת לחברה טובה. "זו תהיה הנקמה שלנו". ועד אז, עד שהזוועה הזאת תיגמר, ואני אמשיך לקיים בכוח את ההבטחה שנתתי לו: לקום כל בוקר, להיות חזקה, לתפקד. למשוך את עצמי מהשערות למעלה, לא לתת לרוח להישבר.

כשבן זוגי היה פה לעשר שעות של אושר, כתבתי לו במכתב היומי: "אהובי, עוד מעט תעלה השמש ואתה תלך להגן על הבית. ובזמן שאתה תגן בחזית, אני אגן על עצמי ועל הרוח הכללית בעורף. שנינו נהיינו גיבורים בעל-כורחנו, אז לפחות נחייך למצלמה".

>> אמה של ענבר הימן שנחטפה לעזה: "זיהינו אותה בסרטון שרץ ברשת, הוא קשה לצפייה"

אם גם את מחכה בבית לבן זוגך, מנסה שלא לאבד תוך כדי את שפיות דעתך ולא להיכנע למחשבות הקשות, הנה לך שלוש עצות:

1. קומי מהמיטה
אבל על אמת. תתארגני: תסדרי את המיטה. תתקלחי. מרחי איזה קרם פנים. תנעלי משהו. נכון, זה לא קל, אבל אלה הדברים הכי בסיסיים שאת חייבת לעשות למען עצמך כל יום כדי לא להשתגע.

2. הגבילי את צריכת החדשות שלך
צריכת החדשות שלך לא צריכה לעבור את הפעם-פעמיים ביום. האזנה לחדשות נותנת לנו תחושת שליטה שקרית, מגבירה את החרדות ולא באמת תורמת בשום דרך. וכשאני אומרת להגביל את צריכת החדשות, אני מתכוונת גם לפוסטים חדשותיים ברשתות החברתיות. תגללי אותם הלאה ממך, זה יעשה לך רק טוב.

הגבילי את צריכת החדשות שלך, גם בסושיאל | צילום: shutterstock
הגבילי את צריכת החדשות שלך, גם בסושיאל | צילום: shutterstock

3. ואחרון חביב, למרבה האירוניה, תבחרי את המלחמות שלך
זה לא הזמן להתעקש על שטויות. לא יקרה כלום אם תוותרי על הדיאטה שניסית להתחיל, אם לא תצליחי להמשיך לתרגל מדיטציה (בינינו, למי יש ראש לזה גם ככה?) או שתתני לילדים קצת יותר זמן מסך. מה כן חשוב? חמלה עצמית. כמויות ממנה.