הטוב מכל העולמות: מתכון מטריף לחצ'פורי גבינות

חצ'פורי גבינות של יובל אלחדף | צילום: דניאל לילה, סטיילינג : אוריה גבע
חצ'פורי גבינות של יובל אלחדף | צילום: דניאל לילה, סטיילינג : אוריה גבע

לא צריך לבקר בגיאורגיה בשביל לדעת שחצ'פורי זה אחד הדברים הכי טעימים בעולם. כך תכינו את המאפה המשגע הזה, עם הרבה מאוד גבינה

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מאפים | למתקדמים | כשר | אפייה

שילוב של בצק הפוקאצ'ה הקלאסי עם העיצוב והמלית הגיאורגיים. שימו לב שחלק מן הגבינה אני מגלגל עם שולי הבצק לסגירה. סלט התרד אינו חובה, אבל הוא מוסיף רעננות ועונה על הצורך בקצת ירוק

החומרים

לבצק פוקאצ'ה
500 גרם ( 1/2 3 כוסות + כף) קמח לחם
400 מ"ל (2/3 1 כוסות) מים קרים
12 גרם שמרים טריים
10 גרם (1 כף שטוחה) מלח
25 מ"ל (2/3 1 כפות) שמן זית ועוד קצת להברשה
למלית
700 גרם גבינת מוצרלה
1.3 ק"ג גבינה בולגרית
פלפל שחור גרוס
80 גרם חמאה חתוכה ל- 4 קוביות שוות
לסלט תרד (לא חובה)
750 גרם תרד טורקי קרוע בידיים לפיסות גדולות
3 בצלים סגולים פרוסים דק
200 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מכינים את הבצק
1. שמים קמח ו- 3/4 מכמות המים ( 300 מ"ל) בקערת מיקסר ומערבלים בעזרת וו לישה כדקה עד שהמים נטמעים בקמח ומתקבלת עיסה אחידה. עוצרים את פעולת המיקסר, מכסים את הקערה במגבת ומשהים ל- 20 דקות (במהלכן העיסה תתגבש לבצק רך מאוד).

2. מוסיפים שמרים ומלח ולשים במהירות בינונית 5-4 דקות עד שבצק מתגבש ונאסף סביב וו הלישה. מוסיפים את יתרת המים ( 100 מ"ל) בהדרגה ובאיטיות תוך כדי לישה במהירות בינונית כ-3 דקות עד שהמים נטמעים בבצק והוא אחיד, חלק ומבריק. מאטים את מהירות הלישה, מוסיפים שמן זית ולשים כ- 2 דקות עד שהשמן נטמע בבצק.

3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומניחים לשעה עד שהבצק מתרומם.

4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, רצוי בעזרת קלף (הבצק מעט רך). מקמחים את פני הבצק וטופחים עליו מעט כדי להוציא מתוכו את האוויר. מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים במשקל כ- 250 גרם האחד ובגודל תפוז גדול. מניחים במרווחים על משטח עבודה מקומח ומכסים ביריעת ניילון (כמו שמיכה מעל כולם). מניחים ל- 30 דקות עד שהם מעט תופחים והופכים לאווריריים ורכים למגע.

מכינים את המלית
5. קוצצים את הגבינות במעבד מזון לעיסה גרגרית. מתבלים בפלפל שחור (לא ממליחים, הגבינות מלוחות דיין).

מכינים את הסלט
6. מערבבים את כל החומרים בקערה.

מעצבים, אופים ומגישים
7. מקמחים כדור בצק ומרדדים לאליפסה בגודל 25×30 ס"מ בערך. מניחים כל אליפסה על מרדה או פלייסמט קשיח מרופד בנייר אפייה, כך שאפשר יהיה להעביר בקלות את המאפה המעוצב לתנור.

8. מניחים שני פסים של מלית ברוחב כ- 1/2 1 ס"מ וגובה כ- 1/2 ס"מ במרחק כ- 1 ס"מ משולי האליפסה ולאורך הדפנות הארוכות שלה (כ- 150 גרם מלית לכל מאפה). מגלגלים את הבצק מעל המלית תחילה מצד אחד ואחר כך מהצד השני לקבלת מין סירה עם שוליים מוגבהים וממולאים גבינה וחלל פנימי ברוחב כ- 5 ס"מ. ממלאים את החלל הפנימי ביתרת המלית (כ- 350 גרם מלית לכל מאפה). מברישים את שולי הבצק בשמן זית.

9. אופים 12-10 דקות עד שהבצק משחים והגבינה מבעבעת.

10. מוציאים את החצ'פורי מהתנור, מניחים במרכז כל מאפה 20 גרם חמאה ומניחים לה להתמוסס.

11. מניחים על כל מאפה כ- 4 כפות מסלט התרד ומגישים.

למתכוני חצ'פורי נוספים היכנסי לאתר "השולחן"