Time Out תל אביב About Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.

מגזין אתמגזין את

הלו אליאור: הריב של כוכבות הסרטון האייקוני שורף את הרשת

הלו אליאור | צילום מסך, יוטיוב
הלו אליאור | צילום מסך, יוטיוב

אי שם לפני 11 שנים עלה ליוטיוב "הלו אליאור" של רייצ'ל וחלי, זוג חברות שהסעירו את רשת הסרטונים הצעירה דאז. מסתבר שבשנים שחלפו הן לא הפסיקו לריב. האם צפוי איחוד בבית המשפט? כל הפרטים

|
12 ביוני 2022
88 שיתופים | 132 צפיות

כשפלטפורמת הסרטונים "יוטיוב" התחילה את דרכה, כנראה יצא לכם להיתקל בסרטון הפארודי שלרייצ'ל לאורוחלי סבג בשם "אליאור", המוכר יותר כ"הלו אליאור". בשנת 2010 הועלה הסרטון הקורע במונחים של אז, משעשע במונחים עכשווים, בו הן שרות מילים בעברית על מנגינת השיר Halo של ביונסה, ובהן רייצ'ל מנסה להתגבר על הפרידה הכואבת מאליאור בעזרת חלי, חברתה, ונרגילה. בתיאור הסרטון הן הוסיפו: "מי שאכל את ה"לוקש" שאנחנו פרחות באמת- סימן שעבד לנו ;)", הסרטון המוכר צבר מאז כמעט 1.8 מיליון צפיות, אבל החברות בין השתיים לא צלחה את השנים.

לאחרונה לאור, שירדה 80 ק"ג והפכה לדוגמנית ואושיית טיקטוק, פרסמה סרטון ברשת החברתית בו היא פותחת לראשונה את השאלה שהרבה מעוקביה רצו לדעת את תשובתה – מה קורה איתה ועם סבג מהסרטון האגדי. הסרטון שגרף עד כה מעל ל-160 אלף צפיות, גולל את סיפור החתול השחור שעבר בינהן. היא מציגה טענות כלפי רווח שסבג לכאורה עשתה מהסרטון המפורסם, ולא חלקה עמה. בהמשך היא מציגה התכתבות בה ביקשו ממנה לאחרונה להופיע עם הלהיט הנוסטלגי בתשלום. היא סירבה להצעה אך לעומתה, סבג, שקיבלה את אותה ההודעה – הסכימה וביצעה את השיר המשעשע עם בחורה נוספת ששרה את החלק של לאור. לאור, שנחשפה לסרטון מאותו הערב, טוענת מצדה שזו התחזות והפרת זכויות יוצרים. ומשם מתחיל העניין להתלקח.

חלי וה"מחליפה" | צילום מסך מתוך פייסבוק: Cheli Sabag

אתמול סבג שברה שתיקה, ופרסמה פוסט בפייסבוקבו היא מגיבה על הטענות שלפיהן הרוויחה כסף על גבה של רייצ'ל, כפי שטענה בטיקטוק. "גברת לאור, לפני שאת מוציאה דיבה עליי וקוראת לי גנבת בפארסיה, עושה לי שיימינג כבר שנים על גבי שנים מול כל כך הרבה אנשים ומלבינה פניי ברבים, למרות שהנושא הזה כבר דובר ונסגר מליון פעם, ושוב הלופ העלוב הזה חוזר על עצמו בלי שום סיבה הגיונית", היא כותבת. "לפני שאת מוציאה מהפה שלך עובדות שמבוססות אך ורק על פרי דמיונך, אציין כמה עובדות יבשות מאוד שכל מי שהיה בודק היה יודע ולהלן העובדות הבסיסיות: אך ורק יוצר השיר עצמו רשאי לקבל כסף עקב זכויות יוצרים של השיר המקורי כל אדם שיחליט לבצע קאבר/שינוי באותו השיר אלה אם כן רכשו מהיוצר את הזכות להשתמש בשיר הוא שר זכויות יוצרים. לכן, מבחינה משפטית, אנחנו אלו ש״הפרו״ זכויות יוצרים ולכן אנחנו לא יכולות לקבל כסף על הסרטון, היחידה שמקבלת כסף על ה"תהילה" שלנו זאת אך ורק ביונסה עצמה. יותר הגיוני שיתבעו אותנו יחד מאשר שאת תתבעי אותי, אלא אם את ביונסה ולא ידעתי".
בהמשך הפוסט היא מגוללת את הסיפור שמסתבר, התפוצץ בינהן עוד אז: "אגב, כבר שוחחנו על כך אי שם ב-2011, את חייגת אליי בדיוק באותה הטענה וכבר סגרנו את העניין הזה, אני בדקתי בשביל שתינו(!) מול יוטיוב את העניין והם אלה שהסבירו לי את העובדות הנ"ל אבל כנראה שאת מסרבת לעשות שלום מהסיפור הזה ומשהו אחר מניע אותך…"

לאור וסבג ממשיכות לריב דרך הסטוריז, כך שאם ציפיתם לאיחוד של יוצרות הסרטון הנוסטלגי ההוא, זה הזמן להנמיך ציפיות.

רייצ'ל מגיבה בסטורי | צילום מסך מתוך אינסטגרם: rachel.laor
רייצ'ל מגיבה בסטורי | צילום מסך מתוך אינסטגרם: rachel.laor

מחלי סבג נמסר לנו: "אם וכאשר אתפרסם, זה יהיה אך ורק בזכות עצמי ובזכות הכשרונות שקיבלתי במתנה מהחיים. אני לא בונה ולא בניתי אף פעם על הסרטון הזה ואם לומר את האמת, בתחילת הדרך הוא אפילו די הביך אותי כי לא תכננתי ולא חשבתי שיתפרסם בצורה כזאת. היא טוענת שאני רוכבת על הסרטון בזמן שהיא לא מפסיקה להעלות תוכן בנושא כבר 12 שנים רצוף ואני בקושי מתעסקת בו, בגדול כי יש לי חיים חוץ מהסרטון הזה. לגבי העניין שאני מקבלת כסף מיוטיוב? לא ראיתי שקל וזה לא משהו שאפשר לזייף, אם הייתי מקבלת משהו אז היה לזה תיעוד ב״יוטיוב סטודיו״ ובלי קשר לא מגיע לנו על זה כסף כי הזכויות יוצרים לא שייכים לנו אלה למי שיצר את השיר המקורי. בינתיים לפי מה שהבנתי היא פירסמה את הסרטון הזה בטיק טוק ומציגה אותו כשלה בלבד ומקבלת בעצמה כסף עליו מאחורי גבי".

נכון לזמן פרסום הכתבה, לא ניתן היה לקבל את תגובתה של רייצ'ל לאור.

רוצה לקבל את מגזין ״את״ למייל? הירשמי לניוזלטר שלנו
מגזין את

ערוצי תוכן

מיוחדים

שירות לקוחות

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2026
Designed, Developed and Powered byRGB Media
popup-image

רוצה לקבל את הגיליון החדש של “את” עד הבית ב-9.90 ש״ח?

(במקום 39.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!