לגזור ולשמור: זה הטריק להכנת בטטה מושלמת בתנור

בטטה מושלמת בתנור של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
בטטה מושלמת בתנור של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

בטטה היא ירק טריקי, אבל למיכל חביביאן יש טריק מדהים בשביל שנקבל בטטה מושלמת, רכה ומקורמלת, חמה מהתנור. אז מה הסוד?

88 שיתופים | 132 צפיות

4־5 מנות | 50 דקות | קל | כשר | טבעוני

בטטה היא ירק טריקי: מצד אחד, הכי קל להכין אותה בתנור, ומצד שני, אם אופים אותה יותר מדי היא עלולה להפוך לסמרטוטית ולא מגרה. האפייה הכפולה של בטטות, פעם בשלמותן כשהקליפה מהווה תא חימום אישי לכל בטטה, ופעם כשהן חצויות, מבטיחה שלא תפספסו ותקבלו בטטות רכות ומקורמלות מושלמות.

החומרים

3 בטטות כתומות קטנות
3 בטטות סגולות קטנות
3 בטטות לבנות קטנות
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית מלח או לפי הטעם

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לטמפרטורה מקסימלית ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מסדרים בטטות בתבנית ואופים כ־20 דקות, עד שהקליפה משחימה ונפרדת מבשר הבטטה.

3. חוצים את הבטטות, משמנים את נייר האפייה ב־1/4 כוס שמן ומניחים את חצאי הבטטה עם החתך כלפי מטה. מפזרים מלח ומחזירים את התבנית לתנור.

4. אופים 20־30 דקות, עד שהבטטות משחימות ומתקרמלות בשוליים.

המתכון פורסם לראשונה באתר השולחן