גמאני – חליתי בסרטן השד: כי את אף פעם לא לבד
נבחרת קהילות הנשים המשפיעות בפייסבוק לשנת 2022: קהילת תמיכה ענקית ומחבקת הפועלת 24/7 במרחב הווירטואלי ומחוץ לו. תעשו כבוד ל"גמאני - חליתי בסרטן השד"
אנחנו שמחות להכריז על גמאני – חליתי בסרטן השד שנבחרה על ידי הקהל בקטגוריה "wellbeing" ובכך הצטרפה לנבחרת: 25 קהילות הנשים המשפיעות ביותר בפייסבוק לשנת 2022 של מגזין "את" ומטא בישראל. הקהילה מהווה מרחב תמיכה לנשים שחלו בסרטן השד ומאפשרת להן תזכורת תמידית לכך שהן לא לבד. זו ההזדמנות להתרגש מהקהילה ולהכיר את פועלן של העומדות מאחוריה.
מנהלות הקהילה שרית צאיג, מיה אנטמן, יפית אלפרסון אלמליח
שנת הקמה 2010
חברות בקהילה 7,200
במה עוסקת הקהילה ומה מטרתה?
"קהילת תמיכה סגורה לנשים מתמודדות ומחלימות מסרטן השד".
מה הופך את הקהילה למשפיעה בעיניכן?
"הקהילה שלנו היא קהילת התמיכה הכי גדולה בארץ לנשים מתמודדות ומחלימות מסרטן השד. 'אין חכמה כבעלת נסיון וזר לא יבין זאת' מיושמים 24/7 בקהילה שלנו. הון אנושי של נשים שנמצאות שם בכל רגע נתון אחת בשביל השנייה: משתפות, נעזרות, מתייעצות, מקשיבות ומחבקות. הקהילה שלנו מהווה בית וקהילה לנשים שמקבלות את הבשורה. מעבר לשיח הווירטואלי, אנו מקיימות מפגשים אירועים, טיולים ומיזמים חברתיים למען רווחת הנשים ולמען העלאת המודעות. בקהילה קיים מיזם השאלה לפאות ומעל ל-200 פאות נמצאות אצל אחת המנהלות ומושאלות לנשים ללא עלות. מיזם ריצה וכושר 'גמאני רצה' עם מעל ל-50 קבוצות ריצה בפריסה ארצית ללא עלות עם מאמנים ומאמנות המתנדבים לאמן נשים מתמודדות ומחלימות מסרטנים נשיים. 'קמפוס גמאני' – אנו מאמינות שידע זה כוח ומנגישות הרצאות בזום ממיטב המומחים בנושאים שונים בהתאם לצרכים שעולים בקהילה. אנו פועלות ללא הפסק כמנהלות לייצר אווירה של קהילה וחברות, לפתח מיזמים שונים ושיתופי פעולה למען רווחת הנשים והעלאת מודעות כי גילוי מוקדם מציל חיים. יש לנו קהילות נוספות שנולדו מתוך הקהילה שלנו 'גמאני חליתי בסרטן השחלה' 'גמאני מתמודדת עם גרורות' 'גמאני רוצה ילד' ועוד, ובנוסף לקחנו את המודל של הקהילה המשתפת והקמנו עמותה חדשה ויחידה בארץ המבוססת על חזון הקהילה וההון האנושי ״גמאני העמותה הישראלית לסרטנים נשיים״ ומטרתה לפתוח קהילות תמיכה נוספות לסרטן הרחם וסרטן צוואר הרחם ולהוות גם להן בית".
>> לנבחרת המלאה של קהילות הנשים המשפיעות בפייסבוק 2022
מה גרם לכן לפתוח את הקבוצה?
"אורטל דרי אמיר ז״ל הקימה את הקהילה כאשר הייתה בחורה צעירה שהרגישה לבד וחיפשה עוד נשים שתוכל לעבור איתן את המסע".
מה הדבר הכי מרגש שקרה במסגרת הקהילה?
"בכל רגע נתון קורה דבר מעצים ומרגש. הקבוצה פעילה 24/7 ולכל פוסט שמועלה עשרות נשים מגיבות בחיבוק, יעוץ והבנה. לא משנה הגיל, הדעה, מצבך האישי, מאיפה הגעת. מעגל של נשים מחבק ומרגש שנמצאות שם בשותפות גורל ורצון אמיתי להיות אחת בשביל השנייה בכל רגע נתון. ההתגייסות, השיתופיות בדברים הכי אישיים, ההבנה שרק מי שהייתה שם יכולה להבין אותך והתחושה שאת לא לבד – מרגשים כל פעם מחדש".
מה למדתן מניהול הקהילה?
"לגלות סובלנות ואיפוק. למדנו לנהל, גם לעיתים לשים גבולות, אבל מתוך רגישות גדולה למצב האישי של כל אחת. למדנו להיות שם זמינות ונגישות. למדנו לחשוב מחוץ לקופסה ולהפוך את הקהילה לקהילה חברתית פעילה מעבר לשיח הוירטואלי, לייצר ללא הפסק מפגשים, אירועים, מיזמים ושיתופי פעולה".
טיפ לניהול קהילה מצליחה?
"הקשבה, זיהוי צרכים, אהבה ורצון אמיתי להקדיש את זמנך ופועלך למען אחרות".
מסר לגולשות פייסבוק?
"אם חלית בסרטן השד או בסרטנים נשיים (שחלה, רחם, צוואר הרחם) את לא צריכה להיות לבד ומוזמנת להצטרף אלינו לקהילה של נשים שנמצאות שם בשבילך".
משהו להוסיף?
"'גמאני' הייתה שם בשבילי ו'גמאני' שם בשבילך. הקהילה בנשמתנו ודמנו, אנו פועלות בהתנדבות מלאה בנוסף לעבודות שלנו ולמשפחות שלנו. אנחנו גאות בנשים שנמצאות שם, מתרגשות כל פעם מחדש מהמרחב השיתופי והבטוח שנוצר בקהילה שלנו ומהאפשרות להיות שם אחת בשביל השנייה".
***
הזוכות בבחירת הקהל בקטגוריית wellbeing:
"גמאני – חליתי בסרטן השד" ו"אמא חוזרת לג'ינס".
המועמדות הנוספות בקטגוריה:
מתאמנות בכל מידה, בריאה עלייך – Med about you, אפורות משוחררות ויפות, רצות או לא להיות, מאמנט ליגת אמהות לכדורשת, סקיני מאמא, אחיות אנדומטריוזיס ישראל וon fire – נשים מדברות עם נשים.