קסם האבן הירושלמית: שלושה בתים מעוצבים בג'רוז
דופלקס משפחתי וחמים עם פריטי אומנות שמעניקים עומק לחלל, וילה מסתורית שנבנתה בזכות גרם מדרגות מעוצב ונכס עתיק שהוסב לסוויטות אירוח מפנקות - שלושה בתים יפים בעיר הקודש
לרגל יום ירושלים שחל היום, בחרנו שלוש דירות יפהפיות, שמציגות כל אחת בדרכה שלה את הקסם המיוחד שאופף את העיר. הבנייה המיוחדת, המקומות הקדושים, הבניינים הישנים, ההיסטוריה רבת תהפוכות של העיר. כן, כן, הקסם הזה של ירושלים, שאין שנייה לה בעולם כולו.
>> שיפוצים לייט: איך לשדרג את הבית מבלי לשבור קירות?
דופקלס ירושלמי משפחתי וחמים
המשפחה הדתית רכשה את הדירה הנפלאה בעיר הקודש על מנת לגור בסמיכות לעיר דוד ולמקומות הקדושים הפרוסים סביבה. הדופלקס משתרע על פני שתי קומות (150מ"ר) וממוקם במבנה ישן בן כ-100 שנה, שעבר הסבה לבניין דירות. לאור חוקי הבנייה של העיר, הפרויקט שתוכנן ועוצב על ידי שרה ונירית פרנקל פחות התמקד בחוץ ויותר בפנים. מעבר לסוויטת מאסטר, תוכננו שתי סוויטות עבור כל ילד, שאחת מהן משמשת גם כחדר אירוח. מאחר והם שומרי מסורת, הבית תוכנן בהתאם – מטבח כשר, חדרי שינה עם אפשרות הפרדה. העיצוב והסגנון הבולטים חמים וחומים למיניהם, כאשר מיקום הדירה בהחלט השפיע על התהליך והיצירה עצמה. החלל יחסית נייטרלי והטון בחלל התקבל דרך הריהוט, שילוב החומרים ההרמוני והטקסטיל. האהבה לאמנות באה לידי ביטוי בכל פינה בבית, והיא נרכשה ברובה על ידי נירית פרנקל מאמנים ישראלים.
עיצוב ותכנון: שרה ונירית פרנקל אדריכלות ועיצוב פנים
ירושלים פינת אל.איי
את הנכס הישן ברחוב בצלאל רכש היזם הדר עוז, יליד ירושלים, במטרה לשפץ ולהפוך את המרחב לסוויטות אירוח מוקפדות, שיספקו לאורחים חוויה על חושית. מעצב הפנים אורון מילשטיין אמון על תכנון ועיצוב הפרויקט. אחד הפיצ'רים המרשימים היא מרפסת צרה וארוכה, שמשקיפה אל עבר נופי האזור – אליה יציאה פרטית נפרדת מכל אחת מהסוויטות ואלו הכתיבו במידה רבה את החלוקה הפנימית של כל סוויטה.
"השאיפה היתה להסב את המרחב הישן והמסורבל מבחינה תכנונית לשלושה חדרים בסכמה של בית מלון ועם כל הפסילטיז שנמצא במלון יוקרתי", מסביר המעצב אורון מילשטיין. "הרעיון הוא שכל אחת מהסוויטה יכולה לעבוד בנפרד ושלושתן גם יכולות להתאחד, בפרט עבור משפחות שמגיעות להתארח בעיר. כל דלת בהירה מובילה לסוויטה ובכניסה לכל אחת מהן תוכנן מעברה האחד, חדר רחצה מפנק, ומעברה השני יחידת נגרות רב-תכליתית, עם מיני מטבחון הכולל כיור, כיריים אינדוקציה ומגרות בהן נמצאים כל הכלים הנדרשים לבישול בחופשה, כולל כלי הגשה וסכו"ם". בהמשך מתוכננת פינת ישיבה ומיד לאחריה קיר טלוויזיה מקביל למיטה. מתחתיו תכנן מילשטיין שפע של מקומות אחסון עבור מזוודות ובגדים. בחלקה העליון של יחידת הנגרות הטמיע את מערכת המיזוג.
עיצוב ותכנון: אורון מילשטיין
>> איך עיצוב הבית לפי צבעים יכול להשפיע על מצב הרוח שלנו?
הבית שסופג את ירושלים מכל הכיוונים
כ-190 מ"ר + 80 מר גינה של בית המתפרס על פני שלוש קומות. המעצב שי דוד חיבר בין כל הקומות בזכות גרם מדרגות מעוצב בשיש קררה, ומעקה פליז. הסגנון האלגנטי של הפרויקט מתכתב עם ירושלים על ידי נגיעות אתניות בזכות גופי תאורה ייחודיים. החלל הפרטי מוצנע מהציבורי בזכות ארון שמחובר למטבח ובצידו השני משמש כאחסון והוא מהווה חציצה בין החללים. המטבח עם אי דומיננטי בחיפוי שיש עם נימי חלודה וגוון אפרפר תכלת. הגוונים הללו באים לידי ביטוי בריהוט הדומה בסלון עם נגיעות כחולות-תכלת ברחבי החלל הציבורי.
המפתחים עברו שחזור נאמן למקור, כאשר הפעם המסגרות הן אלומיניום בלגי ולא עץ. כך גם חודשה האבן הירושלמית החיצונית של הבית. המרפסת צבעונית, כוללת שולחן אוכל, מערכות ישיבה נמוכות, פינת ברביקיו עם ריצוף באבני ירושלים ורצפת גרניט פורצלן – התחושה מאוד ירושלמית. הפינה האהובה על שי דוד היא האי במטבח. אורכו ארבעה מ"ר. זהו הלב של הבית, מקום מרכזי בו אפשר לצפות לעבר כל פינות הבית, ומשקיף גם למרפסת ולשכונה, מקום אינטימי לקפה של הבוקר ולכוס היין של הערב.
עיצוב ותכנון: שי דוד