איך לרקוד במשך שעה יחד עם זרים מוחלטים יהפוך אותך למאושרת?

אתן לא חייבות לרקוד כמו ביונסה כדי לעשות ביודנסה | צילום: Gettyimages
אתן לא חייבות לרקוד כמו ביונסה כדי לעשות ביודנסה | צילום: Gettyimages

זה לא אימון ספורט וגם לא טיפול פסיכולוגי: הביודנסה תעלה לכן את רמות הביטחון העצמי, תשפר את הבריאות ותשדרג את הזוגיות. וכל זה בלי להוציא מילה אחת מהפה. רק לזוז

88 שיתופים | 132 צפיות

 

 

"כל מי שמנסה – מתמכר. מדובר בחוויה שמשנה חיים" מספרת לנו השחקנית איריס ברנע על שיטת הביודנסה. והיא יודעת על מה היא מדברת. מדי שבוע היא מארחת עשרות אנשים באולם שמחוץ לביתה במושב בן שמן כדי לתרגל את השיטה שמשלבת בין תנועה, מוזיקה ורגש. תמצאו שם צעירים בני שלושים לצד גברים ונשים בני שישים ושבעים וכולם רוקדים את חייהם במשך כשעתיים.

המשמעות המילולית של ביודנסה היא פשוט "ריקוד החיים" (ביו – חיים, דנסה בספרדית – תנועה), אבל מדובר בהרבה יותר מעוד ריקוד. הביודנסה מציעה שיטה להתפתחות אישית שמבוססת על תנועה ומפגשים בקבוצה. להבדיל מטיפולים נפשיים אחרים שאנחנו מכירות כאן החוויה אינה מילולית בכלל אבל בכל זאת מצליחה לייצר תקשורת טבעית וחזקה בין כל המשתתפים בחדר, כמו גם בין כל משתתפת לעצמה.

השיעור הקבוצתי מתנהל בהתאם לקצב של המוזיקה. לנסות להסביר את המתרחש בו יהיה ביטוי מוחשי של הציטוט שגורס ש"לכתוב על מוזיקה זה כמו לרקוד על אריכטקטורה" אבל אם לנסות אז אפשר לומר שבגדול כאשר המוזיקה מקפיצה הניסיון של כל משתתף הוא להתחבר לאנרגיות, לשמחה ולחיוניות וכשהמוזיקה רגועה יותר הניסיון הוא להתחבר לשקט ולאיזון.

המטרה של השיעור, חוץ כמובן מלרקוד באהבה, היא לעבור מה שנקרא בשפת הביודנסה 'ויונסיה'. מילולית הכוונה היא "לחיות", התחושה בפועל היא חוויית שחרור שתחבר אתכן לרגשות ראשוניים ותעניק לכן את היכולת לבטא את עצמכן דרך הגוף. במילים פשוטות מדובר בתחושה אדירה של שמחה וחיוניות. "כל אחד יכול להיות מי שהוא, אנשים משתעשעים כמו ילדים קטנים בלי לדפוק חשבון. הריקוד הזה משחרר, מנתק מטראומות ומדאגות. אנשים חוזרים לפוטנציאל הבריא שלהם ומקבלים ביטחון וחופש להביע את עצמם" מסכמת ברנע.

למי שחוששות ממוזיקת טראנס בווליום בלתי אפשרי או סתם משירי פופ צעקניים שלא תמיד באים בטוב, נרגיע שמדובר במוזיקה מגוונת מתרבויות שונות בעולם. גם מי שחוששת או מתביישת לרקוד לצד אחרים יכולה להגיע בלב שקט, אין שום צורך בידע מוקדם בריקוד, כל מה שדרוש הוא רצון טוב. את הכיתות מתארת כברנע כמלאות בחום אנושי ומדגישה שדווקא הביחד הזה הכרחי כדי לשכלל את היכולת לחקות אחרים ולקבל פידבק בתרגול, מה שבסופו של דבר מוביל לתחושת האושר והשמחה.

Posted by ‎ביודנסה בבית של איריס ברנע‎ on Tuesday, 19 September 2017

 

בימים אלה מסתיים קורס בן שלוש שנים להכשרת מורי ביודנסה בכל הארץ. בינתיים כבר תוכלו למצוא שיעורים של השיטה במקומות רבים, החל מהוד השרון ותל אביב ועד המועצה האזורית משגב ויישוב מצפה נטופה. נכון להיום יש בית ספר אחד להכשרת מורי ביודנסה שנמצא בהרצליה, ובקרוב עתיד להצטרף אליו בית ספר נוסף בצפון הארץ. מי שאחראית על  השיטה בארץ היא מנהלת בית הספר סילבי גנדלמן, מנחת ביודנסה בכירה שעלתה לישראל מצ'ילה. אימה, פרנסין טמפל, הביאה את השיטה לארץ לאחר שלמדה אותה מאבי הביודנסה – אמן רב תחומי צ'ילאני בשם רולנדו טורו שחיפש, להגדרתו, דרך להשיב אנושיות לאנושות.

"לא מעניין אותי עוד להיות שחקנית. הסוכן שלי מציע לי תפקידים אבל אני מסרבת, הביודנסה ממלא אצלי כל מה שצריך זו המתנה שנתתי לעצמי לגוף ולנפש" מסכמת ברנע וחושפת: "הביודנסה גרם לי להיות בן אדם אחר. אני הרבה יותר נהנית מהחיים, הכל מרגיש לי מדויק. הלב שלי נפתח, אפילו הזוגיות שלי השתפרה. הביודנסה גרם לי להקשיב לגוף וכתוצאה מכך הפכתי לטבעונית והשלתי 8 ק"ג. וזה לא רק אני, אנשים שהצטרפו למפגשים מספרים לי על פריצות דרך בחיים שלהם, השפעה על הביטחון העצמי, על הבריאות הרגשית, על הזוגיות ובעצם על הכל".

את הפרטים על שיעורי הביודנסה של איריס ברנע ניתן למצוא פה.

שיעור בן שעה וחצי עד שעתיים עולה 50 ש"ח. ניתן לרכוש ארבעה שיעורים מראש במחיר של 160 ש"ח. בקרוב ייפתח חוג נוסף בימי שישי בנמל תל אביב.