עושה סדר: 3 טריקים בשביל להימנע מבלאגן בכניסה לבית
מעילים, נעליים, מפתחות, ניירות – כל אלה מוצאים את עצמם זרוקים בכניסה הביתה כבדרך אגב ויוצרים המון בלאגן. מעצבת הפנים ברברה ברזין משתפת בשלושה פתרונות שיעשו לנו סדר
אחת הטעויות הנפוצות בתכנון הבית המודרני היא היעדר פתרונות אחסון ראויים, בפרט באזורים אסטרטגיים שנרצה שיישארו תמיד מסודרים ומוקפדים. בטח גם לך יצא יותר מפעם אחת להיאבק בכמות הבלתי הגיונית של בלאגן שמצטבר בכניסה לבית, בשירותי האורחים או בארון הבגדים, אבל במקום למרוט שיער מהראש מעצבים, אני ממליצה בחום לעצור לרגע, לנשום עמוק ולחשוב: האם לא הגיע הזמן לתכנן אחת ולתמיד פתרונות אחסון פונקציונליים? כאלה שייראו נהדר אבל בעיקר ישדרגו את איכות החיים שלך? זה אולי נשמע כמו פרדוקס אבל הגיע הזמן לעשות מקום של כבוד לבלאגן ולכבד אותו – כי בואו נודה בזה, הוא לא הולך לשום מקום.
>> 68 מ"ר ותקציב מוגבל: כך הפכה דירת מחיר למשתכן לדירה מעוצבת מהחלומות
בלאגן הוא תוצר ופועל יוצא של עשייה, וזה כשלעצמו דבר מבורך. בין אם תרצי ובין אם לא, כשאת או בן הזוג מבשלים במטבח נוצר בלאגן. זה תמיד יסתיים בכלים מלוכלכים ושאריות אוכל על המשטחים. אני נוטה להקביל את זה לבלאגן שמצטבר אצלי על שולחן העבודה כשאני מתכננת וילה חדשה, אז צומחת ערמת סקיצות בגובה של מגדל שלום לכל הפחות. אז נכון, יש בלאגן. אבל בינינו, יש דבר יפה מזה? החוכמה היא לדעת לשמור עליו בפרופורציות.
הבעיה מתחילה כשאת הבלאגן שיצרנו – לאף אחת לא ממש מתחשק לסדר. עבדנו, הגענו לתוצאה ופשוט לא בא לנו יותר. הגיוני. לכן, החוכמה היא להקדים תרופה למכה ולנסות למזער נזקים עוד לפני שהם קורים – עוד בשלב של תכנית מערך הריהוט ותכניות נגרות האומן של הרהיטים השונים.
>>> הצצה לבית הכי יפה בשכונת כרם התימנים בתל אביב
עם כל הכבוד לבלאגן (וכאמור, יש הרבה כבוד) יש לו נטייה מובהקת לשאוב אנרגיה, להכניס לדאון ולהרגיז, לפעמים מבלי בכלל להבין שהוא הגורם לכך. בלאגן שנראה לעין מייצר גודש צורני שמזיק לנפש. כן, עד כדי כך. כשאני חוזרת הביתה וזורקת את התיק וערימות הדואר בסלון, ואז גם את הז'קט על האי במטבח – אני מעצימה עצלנות ודחיינות, שהם שניים מהבאגים הכי גדולים של האפליקציה האנושית (אבל זה מה יש).
מונחים כמו ברדק, הזנחה וחוסר טיפוח צריך להעיף מהלקסיקון, וכדי לדלג עליהם ולנצח את מפלצת הבלאגן יש לא מעט פטנטים:
שידה או ארון עם חזית אטומה
בלאגן הוא מפלצת שאם תתני לה את האצבע היא תרצה את כל היד. צריך לשים לו גבולות ולהציב בפניו חומות. לכן, אני ממליצה בחום לעשות עם עצמך בירור יסודי: שאלי את עצמך מה יש לך בידיים כשאת נכנסת הביתה (מטריה, רצועה, מפתחות או תיק) ותתארגני כך שבכניסה לבית או לדירה יהיו שידה או ארון. לא מסובך. רק רגע לפני שאת חושבת בטעות על מדפים פתוחים, חשוב שתביני שהם נראים נהדר במוזיאון או בקטלוג אבל פחות בחיים האמיתיים. החוכמה היא לבחור בפרטי ריהוט עם חזיתות אטומות. כך, באמת שלא משנה מה רמת הקטסטרופה, אי אפשר לראות אותה מבחוץ. וחשוב לא פחות – כל הפיצ'פקעס שזנחת מאחור לא יתמלאו אבק.
רהיטים עם מגירות
זכרי שעם תכנון מוקפד אפשר לטוס גם לירח. באמצעות רהיטים עם מגירות לא תצטרכי לשחות חזה למעמקי הארון ותוכלי לשלוף כל דבר בקלות. אני ממליצה בחום לייצר חלוקה – מגירה עם חוצץ לדואר נכנס ויוצא, מגירה לרצועה ושקי קקי של הכלב וכן הלאה. קבעי עם עצמך יום אחת לשבועיים בו במשך 10 דקות את מארגנת ומעיפה שטויות שיצטברו, ותאמיני לי שפתאום החיים יראו יותר יפים. אגב, אם את כבר משקיעה מאמץ ומחשבה, כדאי לשקול לשלב בסביבה גם ספסל עליו ניתן לשבת ולחלוץ נעליים. מומלץ בחום לבחור בספסל הכולל תא אחסון פנימי.
מתלים סגורים (או לפחות חצי סגורים)
נכון שהחורף כבר כאן, אבל עשי לעצמך טובה גדולה והימנעי מלקנות מתלה עם ווים. זה אולי נראה לך נהדר בקטלוג, אבל רוב הסיכויים שבבית של אנשים נורמליים (בטח כזה שיש בו ילדים) הוא ייראה תוך דקה מרגע הכניסה הביתה כמו קטסטרופה בהתגלמותה. הקפידי לבחור ארונית קטנה עם דלתות, או מתלה חצי פתוח וחצי סגור. חשוב לבחור ברהיט שיש בו אלמנט סבכה (משרביה) או פתחי אוורור. בכל מקרה, באת עם מעיל רטוב? ייבשי אותו על קולב במקלחת ורק אחר כך החזירי לארון.
ברברה ברזין היא מעצבת פנים ובעלת בית ספר ללימודי עיצוב פנים
>>> חן אמסלם-זגורי מציגה: חדר הילדים של הירו ולאב