כמו מיני פיתה: מתכון לבצלים צלויים ברוטב מרווה ודבש

בצלים חרוכים ברואב אגוזי מלך של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן
בצלים חרוכים ברואב אגוזי מלך של שרית פקר ואיתמר סרולוביץ, הבעלים של Honey&Co | צילום: פטרישיה ניבן

הבצלים החרוכים מפורקים ומסודרים כמו פרח יפהפה בתיבול של רוטב אגוזי חמוץ–מתוק–חריף. גלדי הבצל יכולים להפוך בקלות גם למיני פיתות, שעליהן אפשר לאכול - תענוג מושלם

88 שיתופים | 132 צפיות

קל | כשר | צמחוני

גלדי הבצל יכולים להפוך בקלות גם למיני פיתות, שעליהן אפשר לאכול.

החומרים

לבצלים הצלויים
4 בצלים סגולים גדולים בקליפתם, חצויים
שמן זית
מעט מלח ים אטלנטי
לרוטב
80 גרם אגוזי מלך
10 עלי מרווה מגולגלים וחתוכים לרצועות דקיקות
1 כף דבש
2 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפות מים רותחים
1 כפית פתיתי צ'ילי בחריפות מתונה
1/2 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
עלים מכ-3 גבעולי נענע

אופן ההכנה

1. מושחים את הצד החתוך של כל אחד מחצאי הבצלים בשמן זית ומניחים אותם על רשת גריל כשהצד המשומן פונה מטה.

2. צולים את הבצלים כ-12 דקות עד שהחלק הקרוב לרשת שחור ומפוחם, הופכים אותם וצולים 5 דקות נוספות. מעבירים לצלחת הגשה ומניחים לצינון עד שהבצלים מגיעים לטמפרטורה נוחה למגע.

בינתיים מכינים את הרוטב
3. קולים את האגוזים במחבת על הגריל או מעל להבה בינונית בכיריים כ־ 8 דקות, מדי פעם מערבבים. מועכים את האגוזים קלות, מעבירים אותם לקערה ומערבבים עם יתר חומרי הרוטב למעט עלי הנענע.

4. מפרקים את הבצלים לגלדים ונפטרים מהקליפה החיצונית. מסדרים את גלדי הבצל בצלחת הגשה רחבה כשהחלק החרוך שלהם פונה מעלה. רגע לפני ההגשה, קורעים את עלי הנענע ומוסיפים אותם לרוטב. מזלפים מעט רוטב מעל הבצלים ומפזרים מלח ים אטלנטי. מגישים מיד.

להכנה ללא גריל: עובדים עם מחבת ברזל לוהטת ומשומנת קלות ומכינים בדיוק באותו אופן. הבית עלול להתמלא עשן, ראו הוזהרתם.

למתכונים נוספים עם דבש היכנסי לאתר "השולחן"