ראש העין לחובבי וינטג': גן הילדים שהפך לבית מואר וקסום

בית בראש העין | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
בית בראש העין | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי

סלון כיפי העטוף בגינה קסומה, אור ועץ טבעיים בכל פינה אפשרית והרבה פריטי וינטג' מגניבים שנאספו עם השנים. כך הפך חלל חשוך עם תקרה נמוכה מגן ילדים לבית משפחתי מהחלומות

88 שיתופים | 132 צפיות

הדיירים
זוג בשנות ה-30, שתי בנותיהם הפעוטות וניקי הכלבה.

>> הטבע קורא לנו: גם אנחנו היינו חוזרות לישראל מארה"ב בשביל בית עם חצר כזאת

חדר השינה של ההורים | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
חדר השינה של ההורים | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
החדר המשותף של הבנות | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
החדר המשותף של הבנות | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי

הבית
בית בן כ-30 שנה בראש העין. 150 מ"ר בנויים על מגרש של כחצי דונם. בקומת הכניסה נמצא החלל הציבורי הכולל מטבח, פינת אוכל, סלון ושירותי אורחים עם יציאה לחדר שירות/כביסה, וממנו יציאה לחצר אחורית.

חדר הרחצה | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
חדר הרחצה | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי

במפלס נמוך יותר מהחלל הציבורי (שתי מדרגות) נמצא חדר משפחה מרווח ובו פינת טלוויזיה, שולחן עבודה ואזור משחקים (בחלק הפנימי של החדר, אינו נראה מהסלון). בקומה העליונה יש חדר משותף לשתי הבנות, חדר הרחצה שלהן וחדר השינה של ההורים, הכולל חדר ארונות גדול ומפנק וחדר רחצה נעים.

שימוש בחומרים טבעיים הוא מוטיב חוזר בכל הבית | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
שימוש בחומרים טבעיים הוא מוטיב חוזר בכל הבית | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
פינת האוכל | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
פינת האוכל | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי

התכנון
הבית שימש בשנים האחרונות כגן ילדים והיו בו חללים תחומים במחיצות גבס. כאמור, הוא לא תאם את צורכי המשפחה וכבר בסיור המקדים ברור היה שיידרש לבצע שינוי מהותי בחלל הציבורי, שיכלול לצד התכנון והעיצוב גם את הגדלתו. החלל הוגדל ובקומת הכניסה נוספו שירותי אורחים וחדר שירות/כביסה. חדרי הרחצה בקומה השנייה נבנו מחדש בהתאם לצרכי המשפחה וכל שאר הבית עבר שינויים קוסמטיים והלבשה כוללת.

מתוך היכרות מוקדמת של המעצבת עם בני הזוג (זאת הפעם השנייה שהיא מעצבת עבורם בית), היה ברור כבר משלב התכנון שייעשה שימוש בחומרים טבעיים, והדבר מופיע כמוטיב חוזר בכל הבית.

פרקט תלת שכבתי והרבה אור טבעי | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
פרקט תלת שכבתי והרבה אור טבעי | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
לא ויתרו על הטאץ' אישי | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
לא ויתרו על הטאץ' אישי | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי

הרצפה חופתה בפרקט תלת שכבתי בגוון אלון טבעי וקיר בטון נוצק בסלון החדש. הקיר ניצב בחלל הציבורי ומהווה 'קיר כוח', כששתי ויטרינות גדולות חובקות אותו מצדדיו ומכניסות את הירוק והחוץ פנימה. קורת הפלדה הקונסטרוקטיבית שהתווספה כתוצאה מהגדלת הסלון, נותרה חשופה ומשתלבת עם הברזל הטבעי שחוזר באלמנטים השונים בבית, כדוגמת הספרייה והמזנון.

קורת הפלדה נותרה חשופה | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
קורת הפלדה נותרה חשופה | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי

האתגר האמיתי בשיפוץ היה החלל הציבורי הקטן והחשוך, שסבל מתקרה נמוכה ולא יכול היה להכיל את כל הפונקציות הרצויות: סלון ומטבח מרווחים, פינת אוכל נפרדת לאירוח ושימוש בספריה שעברה עם בני הזוג מהבית הקודם. כך הוחלט להגדיל את החלל הציבורי, כאשר הקיר המרכזי הפונה אל הגינה הקסומה נשמר ונבנה מחדש כשני מטר על חשבון הגינה. הפעם, נפתחו בו חלונות גדולים וגבוהים – מרצפה ועד תקרה, כדי להכניס אור ולתת תחושת גובה לחלל.

אווירה משפחתית ועוטפת מצד אחד ואוורירית ומרווחת מצד שני | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
אווירה משפחתית ועוטפת מצד אחד ואוורירית ומרווחת מצד שני | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי

 

בין שני המפתחים נוצק קיר בטון מרכזי, בטפסנות לגובה (פסים ורטיקליים) ולא לרוחב (כמו שנהוג בדרך כלל), גם זה כדי לתת תחושת גובה. האור שנכנס לדירה יחד עם הירוק מסביב והחומרים הטבעיים שחברו למעטפת הכללית, נותנים אווירה משפחתית ועוטפת, אך אוורירית ומרווחת. 

תחושת מרחב למרות התקרה הנמוכה | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
תחושת מרחב למרות התקרה הנמוכה | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי

העיצוב
האתגר העיצובי של בית ישן, חשוך ובעל תקרה נמוכה יחסית פוצח ונוצר חלל מרשים בעל תחושת גובה ואור טבעי. המטבח החדש, בגוון פיסטוק עדין מאוד עם ניחוח של פעם, הורחב ונפתח אל החלל הציבורי – כשבמרכזו תוכנן אי גדול הכולל משטח עבודה ענק, אזור אכילה משפחתי ומקום אחסון רב.

האי בנוי מקורות עץ אלון גושני ומצופה לכה שקופה בגימור מט, המעניקה לו את המראה הטבעי ושומרת על הגוון הבהיר והרענן של העץ. בני הזוג חובבי וינטג', כך שפריטי וינטג' שנאספו עם השנים שזורים ברחבי הבית: גופי התאורה מעל האי במטבח, כורסאות והדום שחודשו ורופדו מחדש ומזנון בחדר הטלוויזיה עם פטיפון מובנה.

גוון פיסטוק עדין במטבח ואי גדול עם משטח עבודה ענק | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
גוון פיסטוק עדין במטבח ואי גדול עם משטח עבודה ענק | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
בית בראש העין | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
בית בראש העין | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
בית בראש העין | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
בית בראש העין | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי

בעלי הבית היו שותפים מלאים בתהליך התכנון והעיצוב. בעל הבית, בעזרת מעוף וידי זהב, תרם לטאץ' האישי שניכר בכל פינה. את שולחן הנגרים הוא הפך לשולחן סלון, מגירות פח שנרכשו בשוק הפשפשים שולבו בספריה בפינת האוכל, דלת התריס המפרידה בין שירותי האורחים לחדר השירות נוצרה במיוחד עבורם מתריס עץ ישן, ועוד.

שולחן נגרים הפך לשולחן סלון | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
שולחן נגרים הפך לשולחן סלון | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
הפנים והחוץ משתלבים בהרמוניה | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי
הפנים והחוץ משתלבים בהרמוניה | עיצוב פנים: שלומית גנות, צילום: אורית אלפסי

אתר המעצבת

אינסטגרם המעצבת

נגרות יוסי יעקובי אי במטבח, ספרייה בפינת האוכל, ספסל, מזנון רהיטי בוצ'רס שולחן פינת אוכל OAK GALLERY ספות בדוסה פרקט אורן פרקטים תאורה יאיר דורם 

>> מרוקו פינת פינלנד: דירה בגבעתיים שנראית כמו מלון בוטיק בחו"ל

אלפי פריטים במגוון המותגים — עכשיו ללא מע״מ באתר האונליין ThreeSixtyFive by MASHBIR !