תמיד בא טוב: מתכון לאורז עם ירקות כתומים
דלעת, דלורית, בטטה - רק תבחרו את הירקות הכתומים שאתן אוהבות, ותנו כבר לזעפרן להוציא מהם את המיטב. מתכון למנת אורז שתמיד באה בטוב
5-7 מנות | 1:30 שעות | קל | כשר | אורז
החומרים
2 כוסות אורז הימשאלי (או בסמטי) שטוף, מושרה ומסונן
1 ק"ג ירקות כתומים קלופים, נקיים מגרעינים וחתוכים לקוביות בגודל 3-4 ס"מ
1/3 כוס שמן זית
6 גבעולי תימין
1 ענף מרווה
מלח
5 שיני שום בקליפתן
10-15 חוטי זעפרן או כפית כורכום
3 כפות שמן
1/2 בצל קצוץ דק
½2 כוסות ציר עוף או מים בטמפ' החדר
להגשה
2 כפות גרעיני דלעת קלויים קלות
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את הירקות הכתומים עם שמן, 3 גבעולי תימין, מרווה ומלח בקערה. משטחים בתבנית.
3. צולים 40-30 דקות לריכוך והזהבה. 10 דקות לפני תום הצלייה מוסיפים לתבנית שיני שום וצולים גם אותן. בתום הצלייה מסלקים את עשבי התיבול.
4. בינתיים משרים זעפרן ב-1/2 כוס מים.
5. מאדים בצל בסיר עם שמן ויתר גבעולי התימין (מפורקים לעלים) 3 דקות עד שקיפות. מוסיפים אורז ומערבבים כך שייעטף בשמן.
6. מוסיפים לאורז את הזעפרן עם מי ההשריה (או כורכום), ציר או מים ו-¼1 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מוודאים שהמים מספיק מלוחים. מבשלים את האורז ללא כיסוי על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזלים מתאדים. מכבים את הלהבה, מוסיפים חצי מהירקות הצלויים ומערבבים קלות במהירות (כדי שהחום והאדים לא יברחו). מכסים את הסיר במגבת ובמכסה תואם וממתינים 20 דקות לפחות.
7. מחממים את הירקות הכתומים הצלויים שנותרו. מעבירים את האורז לכלי הגשה, מפזרים מעל ירקות כתומים וגרעיני דלעת ומגישים חם.