ווק של בריאות: אורז מלא מוקפץ עם טופו וירקות
ארוחת צהריים טעימה, מזינה ומשביעה: טכניקת ההקפצה פה שונה לחלוטין מדרך הבישול המוכרת, בזכותה הירקות נותרים פריכים ורעננים, וגם שומרים על הערכים התזונתיים שלהם
6-4 מנות | 50 דקות | קל | כשר | טבעוני
מכינים את כל המרכיבים מראש כי ההקפצה לוקחת ממש כמה דקות.
הטכניקה שלי לבישול אורז מלא: יש כאלה שמשרים אותו 24 שעות מראש, ויש כאלה שקודם חולטים ואז מבשלים כמו אורז רגיל. אני עושה את זה פשוט: מביאה את האורז לרתיחה עם כמות כפולה של מים ומבשלת על להבה נמוכה 40 דקות עם כיסוי. אפילו מלח אני לא מוסיפה כי אחר כך אני תמיד אשלב אותו בתבשיל או בסלט, ושם הוא יקבל את התיבול המתאים. מה שכן, אני מקפידה לקנות אורז טרי (במקומות שיש תחלופה גבוהה).
החומרים
1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
1/4 כפית צ'ילי גרוס או 1/2 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ
1 כוס קוביות טופו בגודל 2 ס"מ
1 כוס פרחי ברוקולי קטנים
1 כוס פרחי כרובית קטנים
1 כוס שעועית ירוקה
1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
4 כוסות אורז מלא מבושל (ראו הוראות למעלה)
1 בצל ירוק פרוס דק
1 כף שמן שומשום
2 כפות רוטב סויה
1 כף חומץ אורז
1/2 כף רוטב צ'ילי חריף
2 כפות סילאן או סוכר קנים
1 כף מירין
אופן ההכנה
1. מלהיטים ווק, מוסיפים שמן ומחממים 30 שניות. מוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי ומקפיצים כ- 2 דקות. מוסיפים טופו, ברוקולי, כרובית, שעועית וגזר ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים אורז מבושל ומקפיצים עד שמתחמם היטב.
2. מוסיפים בצל ירוק, שמן שומשום, סויה, חומץ, צ'ילי, סילאן ומירין ומקפיצים 4 דקות עד שהרוטב נתפס באורז. אם התבשיל יבש לטעמכם, אפשר להוסיף מעט מים.