תפוחי אדמה צלויים עם נענע ולימון? השילוב הכי טעים שיש

תפוחי אדמה צלויים עם נענע ולימון של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דנייה ויינר, סגנון: אוריה גבע
תפוחי אדמה צלויים עם נענע ולימון של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דנייה ויינר, סגנון: אוריה גבע

לימון בתפוחי אדמה? גם אנחנו הופתענו מהשילוב הלא שגרתי הזה, אבל אז טעמנו וגילינו כמה הוא מיוחד, מרענן ומלא טעם

88 שיתופים | 132 צפיות

6 מנות | 45 דקות | קל מאוד | כשר | טבעוני

את המנה הזו פגשתי לפני הרבה שנים במטבח של קייטרינג "מגי ותולי". מגי אהבה להוסיף לו רוזמרין ואני מעדיפה את הנענע, אבל האמת שגם תימין או אורגנו יתנו יופי של טעם.

החומרים

1.4 ק"ג תפוחי אדמה (או 2 חבילות למיקרוגל) חצויים
1/4 כוס שמן זית
1 כף נענע מיובשת או 3 כפות נענע טרייה קצוצה
1 לימון חצוי ופרוס עם הקליפה וללא גרעינים
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים את כל החומרים ומשטחים בתבנית

3. אופים 40 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שמידת העשייה וההזהבה יהיו אחידות. תפוחי האדמה מוכנים כשהם זהובים ורכים.

למתכונים נוספים של תפוחי אדמה היכנסי לאתר "השולחן"