הכל בסיר אחד: תבשיל עוף ופתיתים באפס מאמץ

תבשיל עוף ופתיתים של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו
תבשיל עוף ופתיתים של רותם ליברזון | צילום: אמיר מנחם, כלים ואביזרים Sofi סופי, שוק הפשפשים, יפו

זוהי מנת הכל בסיר אחד והיא פשוט גלגל הצלה - קלה להכנה, דורשת אפס מאמץ ואהובה על כולם. קצת סלט קצוץ ליד וסידרתן לעצמכן את הארוחה המושלמת

88 שיתופים | 132 צפיות

3־4 מנות | שעה ו־40 דקות | קל | כשר | עוף

הפתיתים סופחים את הנוזלים ואת הטעמים של העוף והם טעימים בהרבה מפתיתים שבושלו לבדם.

החומרים

4 שוקיים בלי העור
מלח
פלפל שחור גרוס
4-3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
2 עלי דפנה
1-½1 כוסות פתיתים

אופן ההכנה

1. מתבלים שוקי עוף במלח ובפלפל. מחממים שמן זית בסיר עמוק, מוסיפים שוקיים ומטגנים אותן היטב מכל הצדדים עד שהן ממש משחימות 4-3 דקות מכל צד. מוציאים את השוקיים לצלחת ומוסיפים לסיר את הבצל. מטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 6-5 דקות עד שהבצל משחים. במקביל מרתיחים מים בקומקום (או במכונת המים).

2. מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים שום ומים רותחים לכיסוי מלא של השוקיים ועוד 2 ס"מ מעל. מקרצפים את תחתית הסיר בכף עץ, מוסיפים עלי דפנה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מקפים קצף. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים את העוף כשעה ללא כיסוי עד שהעוף רך (כמעט נופל מהעצם) והרוטב הופך לחום ומעט מסמיך.

3. מוסיפים פתיתים. אם אין מספיק רוטב כדי לכסות את כל הפתיתים לא מוסיפים את כל הכמות. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים את התבשיל מכוסה עוד כ-5 דקות. מגישים מיד.

למתכוני עוף נוספים היכנסי לאתר "השולחן"