טעים בטירוף וסופר קל להכנה: תבשיל בורגול עם עלי גפן

תבשיל בורגול עם עלי גפן של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית
תבשיל בורגול עם עלי גפן של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל; כלים: הגר הירש, קדרית

מיכל חביביאן מציגה: תבשיל טעים ברמות וממש קל להכנה, שאפשר לתקתק בזריזות בלי להתחיל להשקיע במילוי וגלגול עלי הגפן

88 שיתופים | 132 צפיות

10 מנות | כשעה ורבע + שעתיים השריה | קל | כשר | טבעוני

מעין עלי גפן מפורקים: במקום להשקיע במילוי ובגלגול, מכינים תבשיל זריז של בורגול עם עלי גפן טריים, שנמצאים בשיאם בתקופה הזאת. שקדים ירוקים נמסים, פרוסות לימון מקורמלות מעל, ועגבניות ובצלים בתחתית – מוסיפים לתבשיל טעם מיוחד במינו.

החומרים

1/2 כוס שמן זית (כולל שימון והברשה)
2 עגבניות פרוסות
2 בצלים סגולים פרוסים
2 כוסות בורגול גס מושרה במים קרים לשעה־שעתיים לריכוך ומסונן
20 עלי גפן קצוצים
20 שקדים ירוקים צעירים
1 כפית כורכום
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
2 לימונים בקליפתם פרוסים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־200 מעלות ומשמנים תחתית קדירה בשמן זית.

2. מרפדים את תחתית הקדירה בשכבת עגבניות, מברישים בשמן זית ומסדרים מעל שכבת בצל.

3. מערבבים בקערה בורגול, עלי גפן, שקדים ואת יתר שמן הזית, ומתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור.

4. מעבירים את תערובת הבורגול לקדירה ומיישרים. מסדרים מעל פרוסות לימון, מכסים ואופים כשעה. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות כרבע שעה נוספת להשחמה.

למתכונים נוספים עם בורגול היכנסי לאתר "השולחן"