לא מצליחה לשמור על בית מסודר? השיטה שתעזור לך לעשות את זה בכיף

מתוך עמוד האינסטגרם של שרית סלע MinimalistMe | צילום: שרית סלע
מתוך עמוד האינסטגרם של שרית סלע MinimalistMe | צילום: שרית סלע

כולנו התאהבנו בשיטה של מארי קונדו שהוכיחה את עצמה כמועילה במיוחד. תלמידתה שרית סלע כובשת את האינסטגרם ומשתפת אותנו בטיפים נוספים שיעזרו לך לשמור על הסדר

88 שיתופים | 132 צפיות

מי מאיתנו לא אוהבת את הבית שלה מסודר ומאורגן? אבל במציאות העמוסה בה אנו חיות בית מסודר זה לרוב בגדר חלום. אבל לפעמים חלומות מתגשמים, עמוד האינסטגרם המשגשג MinimalistMe, מציע מאגר טיפים מצוינים לסידור הבית ותמונות של קיפול מדויק ומינימליזם מובהק והרבה וויזואליה שתמלא אתכם בהשראה לחיות חיים מסודרים ועל הדרך קצת יותר מינימליסטיים. מי שעומדת מאחורי העמוד ומייצרת את התוכן ל-41 אלף העוקבים המרוצים היא שרית סלע, יוצרת תוכן שמתגוררת בתשע השנים האחרונות בסטוקהולם. היא גם יועצת בשיטת "קונמארי" של מארי קונדו, לסדר וארגון, ומעבירה סדנאות בנושא בביקוריה בארץ. "הבית שלנו הוא המקום הכי חשוב שלנו. המקלט שלנו, המקום בו אנו מגדלים את ילדנו. פעמים רבות, בגלל מירוץ החיים, אנחנו חיים בבית מבולגן שאינו משרה עלינו תחושת רוגע ושלווה".

מתוך עמוד האינסטגרם של שרית סלע MinimalistMe | צילום: Lumeah Photography
מתוך עמוד האינסטגרם של שרית סלע MinimalistMe | צילום: Lumeah Photography

סלע החלה כעורכת דין, אבל החיים לקחו אותה למקום אחר. לפני כ-9 שנים, יחד עם בן הזוג ושני ילדיהם הם עברו לסטוקהולם שבשבדיה. משיטוט ברחובות העיר היא התאהבה בתרבות והעיצוב הסקנדינבי. בשנת 2019, היא נתקלה בשם מארי קונדו, לפני שעלתה הסדרה המצליחה בנטפליקס, וגילתה שאפשר לעבור סמינר על מנת לקבל הסמכה להיות יועצת "קונמארי" מוסמכת שעוזרת לאנשים לחיות בבית מסודר. באותו הרגע, היא הבינה שכל העשייה שלה, התרבות השבדית שאימצה לחיקה במשך השנים, האהבה לסדר, אסתטיקה עיצוב ומינימליזם חוברים להם יחדיו. היא החליטה לפתוח בלוג ועמוד אינסטגרם, והחלה לשתף שם בידע שצברה.
לאחר מכן טסה ללונדון לעבור את הסמינר שם נפגשה עם קונדו, שגם שיתפה כמה פוסטים שלה שהביאו לה לקפיצה משמעותית במספר העוקבים. וכיום היא מתפעלת עמוד אינסטגרם מצליח בו היא חולקת טיפים ורעיונות לסידור הבית. בסוף יוני גם תגיע לארץ לסדרת הרצאות.

ספרי מהי שיטת קונמארי לסדר וארגון?
"שיטת קונמארי לסדר וארגון מבוססת במהותה על חלוקה לקטגוריות. רובנו נוטים לסדר את הבית לפי מיקום, למשל: מקרר, שידת הכניסה, אבל ע"פ שיטת קונמארי אנחנו מסדרים לפי קטגוריה ולא לפי מיקום (וגם לסדר הקטגוריות יש חשיבות מאוד גדולה), לפי הסדר הבא: בגדים, ספרים, ניירת, קומונו (שם שמארי קונדו נתנה לקטגוריה שכוללת בתוכה דברים שונים כגון מטבח, אמבטיה, משרד ביתי, מחסן וכך הלאה), וסנטימנטלי שהיא הקטגוריה האחרונה שנשארת לסוף, מאחר והיא הקשה ביותר בגלל הקושי לקבל החלטה לגבי פריטים סנטימנטליים".

מתוך עמוד האינסטגרם של שרית סלע MinimalistMe | צילום: שרית סלע
מתוך עמוד האינסטגרם של שרית סלע MinimalistMe | צילום: שרית סלע

הבעל והילדים גם התמכרו?
"שיטת הסידור של מארי קונדו משפיעה לטובה על בני הבית ועל בני המשפחה, על הילדים ועל הזוגיות. ברגע שבני המשפחה ראו את התהליך שאני עוברת ואת הדיוקים שנוצרים לי בעקבות התהליך הדבר השפיע עליהם לטובה וגרם לחלקם לרצות להצטרף לתהליך. לאט לאט זה משית ערכים חשובים בבית. ילדים יכולים לעבור את התהליך ולהיות חלק ממנו החל מגיל 3 שהם כבר יודעים להבחין מה זה ג'וי ויש להם את היכולת להבין מה משמח אותם ומה לא. תתפלאו כמה כיף יהיה לשבת יחד איתם לקפל את הבגדים לפי השיטה ולמצוא בית לכל פריט".

מתוך עמוד האינסטגרם של שרית סלע MinimalistMe | צילום: שרית סלע
מתוך עמוד האינסטגרם של שרית סלע MinimalistMe | צילום: שרית סלע

אז איך בעצם מיישמים את השיטה?
"ראשית, נאסוף את כל הבגדים מהארון, מהמגירות, מארון החורף ונרכז אותם בערימה אחת. כל פריט שהוא אינו שלי, אלא של שאר בני הבית, לא יכנס לערימה, כי כאמור זהו תהליך אישי.

מטרת הערימה היא לגרום לכם להבין כמה דברים יש בבעלותכם, כמה דברים אתם לא באמת משתמשים או לובשים והערימה היא זו שתביא אתכם לצרכנות נבונה. הרגע הזה ילווה אתכם בפעם הבאה שתכנסו לחנות ותראו בגד או אגרטל יפה ב-50 אחוז הנחה, תבינו שאין להם מקום בבית ותרכשו אותו רק אם הוא גורם לכם לאושר או לרגש של שמחה.

בשלב זה מתחילה בדיקת הג'וי: נאחוז בגד בגד בידינו ונתחבר לרגש. נשאל את עצמינו האם הוא באמת גורם לנו לשמחה? האם יש לנו צורך בו היום? כי אולי בעבר הוא שימש אותי בצורה נפלאה והיום כבר לא? התהליך מאפשר לנו לשחרר פריטים שאינם מסבים לנו אושר ובכך אנחנו מפנים מקום למה שחשוב באמת.

לאחר בדיקת הג'וי, נפרד בהודיה מהפריטים שאספנו בשקיות גדולות שיועברו לתרומה ואז נעבור לשלב הבא: קיפול ואחסון. לאחר שתליתם את השמלות ואת הפריטים המתאימים לתלייה, נותרה ערימה של פריטים לקיפול, אני ממליצה לקפל לפי שיטת קונמארי שיכולה להפוך פעולה שגרתית ויומיומית שהיא בגדר משימה להנאה.

לאחר הקיפול, נעבור לאחסון שגם מאחוריו יש מחשבה, נאחסן לפי תתי קטגוריות של מכנסיים עם מכנסיים, חולצות עם חולצות וכן הלאה, לפי צבעים, או בכל דרך שתקנה לכם אושר.

בתום סידור הקטגוריה, כל מה שישאר בארון זה רק דברים שמדויקים למי שאנחנו היום. לא תשמרו דברים רק 'ליתר בטחון', 'למקרה ש…', וכתוצאה מכך הקניות שלכם גם יהיו יותר מדויקות.

שיטת קונמארי מדיקת אותך ויכולה להוביל אותך לאורח חיים מינימליסטי אם תרצי בכך. ההבנה של איך זה לחיות עם מה שעושה לך שמחה בלב, מקלה ומלמדת אותך לשחרר וגורמת לכך שתחיי עם פחות חפצים שאין לך בהם צורך, פחות רעש ויזואלי, יותר רכישות עם מחשבה מאחוריהן, ודרך שתוביל אותך לאורח החיים האידיאלי שלך".

רוצה להתחיל?  הנה כמה טיפים ליישום:

דמייני לעצמך את אורח החייים האידיאלי שלך.

התחייבי לתהליך.

היצמדי לסדר הקטגוריות.

סיימי לסדר לפני שאת מאחסנת חזרה.

תשאירי רק את מה שהוא ספארק ג'וי עבורך.

תביני שמדובר בתהליך אישי – גם אם את חיה בבית עם בן זוג / ילדים.

בניסיון קבלת החלטה האם פריט מסב לך אושר – חברי אותו תמיד לאורח החיים האידיאלי שלך.

מתוך עמוד האינסטגרם של שרית סלע MinimalistMe | צילום: שרית סלע
מתוך עמוד האינסטגרם של שרית סלע MinimalistMe | צילום: שרית סלע

>> הבית עם פינת העבודה שרצינו להשאר בה לנצח