טעים בטירוף: שיפודי עוף עטופים בבטטה קריספית

מתכון לחטיפים פריכים, צבעוניים ומהירים להכנה, שהפכו ללהיט. הצעת הגשה - לנעוץ את השיפודים במגש מלא שתילים צעירים של עשבי תיבול, שנפרשים תחתיהם כמו דשא ירוק ורענן
20 מנות חטיף | קל | כשר | עוף
מטגנים ממש לפני ההגשה ואם רוצים להרשים – נועצים את השיפודים במגש מלא שתילים צעירים של עשבי תיבול, שנפרשים תחתיהם כמו דשא ירוק ורענן.
החומרים
200 גרם חזה עוף נקי חתוך לרצועות באורך 2 ס“מ
1 בטטה גדולה במשקל כ-300 גרם
שמן קנולה לטיגון עמוק
למרינדה
3 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
להגשה
מלח
רוטב צ'ילי מתוק
אופן ההכנה
1. מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את רצועות העוף ל-6 שעות לפחות (ועדיף למשך לילה) במקרר.
2. קולפים את הבטטה ופורסים בעזרת מנדולינה או קולפן ירקות לפרוסות אורך דקות באורך 15-10 ס“מ וברוחב 4 ס“מ (במידת הצורך מיישרים בעזרת סכין).
3. מלפפים את פרוסות הבטטה הדקות סביב רצועות העוף ומשפדים בקצה השיפודים.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את השיפודים כחצי דקה עד שהבטטה משחימה.
5. מתבלים במלח ומגישים עם רוטב צ‘ילי מתוק.