שטרודל דלעת, הל וגבינת צאן

מתכון מנצח לשבועות: שטרודל גבינות בתוספת סלט אנדיב

88 שיתופים | 132 צפיות

הנה דוגמה לשימוש בניגודים, הן בטעם (מתיקות הדלעת מול מליחות הצאן) והן במרקם (פילו פריך מול מלית נימוחה). הסלט מורכב משני סוגי אנדיב, המעניקים מרירות נעימה ונפח למנה

החומרים ל-4 מנות:

לשטרודל:

  • 50 גר' חמאה
  • 500 גר' דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות 2×2 ס"מ
  • 100 גר' גבינת צאן חצי רכה, מפוררת
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל, לפי הטעם
  • 4 עלי בצק פילו
  • מעט חמאה מומסת

לסלט:

  1. 2 כפות חומץ שרי
  2. 4 כפות שמן חמניות
  3. 2 כפות שמן זית
  4. 1 שן שום, כתושה
  5. 1 כפית סוכר דמררה
  6. קורט מלח ים
  7. 1 אנדיב מסולסל, מופרד לעלים
  8. 1 אנדיב בלגי, מופרד לעלים

אופן ההכנה:

השטרודל:

  1. ממיסים חמאה במחבת כבדה. מוסיפים דלעת ומזהיבים על להבה גבוהה תוך בחישה. מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה למינימום ומאדים כ-20 דקות עד התרככות.
  2. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. מייבשים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות. מצננים.
  3. קוצצים את הדלעת גס בסכין או מועכים במזלג. מוסיפים גבינה, מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מניחים עלה פילו על משטח נקי ויבש ומברישים במעט חמאה מומסת. מניחים מעל עלה נוסף, מחליקים ומצמידים לעלה שמתחת. מברישים במעט חמאה וחותכים ל-2 מלבנים בגודל 25×15 ס"מ.
  5. מניחים פס מלית נדיב על המלבנים ומגלגלים לשטרודל מהודק, צר וארוך.
  6. מברישים בחמאה מומסת ואופים עד הזהבה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ושומרים חמים.

הסלט:

  1. מערבבים את כל החומרים בצנצנת, מלבד האנדיב, ומנערים היטב.
  2. יוצקים את התערובת מעל האנדיב ומערבבים קלות.
  3. חותכים כל שטרודל באלכסון, מניחים את החתיכות במוצלב על הצלחת, מסדרים מעל את הסלט ומגישים.