ריגטוני עם אנשובי

פסטה מיוחדת ברוטב מיוחד עוד יותר
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים לארבע מנות:
- 50 גר' חמאה
- 15 פילטים של אנשובי קצוצים או חתוכים לקטעים
- 4 שיני שום שלמות קלופות
- 10 צלפים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- קורט סוכר
- 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
- 3 גבעולי בזיליקום טריים, קצוצים דק
- 5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
לפסטה:
- 6 ליטרים מים
- 1 כף מלח
- 500 גר' ריגטוני טרי
לקישוט:
- פילטים של אנשובי
- מעט פתיתי חמאה
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה. מוסיפים את האנשובי, השום והצלפים.
- מוסיפים את שמן הזית, המלח, הפלפל השחור, הסוכר, היין והעגבניות. מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כמה דקות עד לצמצום קל של הנוזלים.
הפסטה:
- מרתיחים בסיר רחב וגבוה את המים והמלח.
- מוסיפים את הפסטה, מבשלים כארבע דקות ומסננים.
- מעבירים את הריגטוני למחבת עם הרוטב ומקפיצים במשך כמה דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום. מערבבים ומבשלים כדקה.
ההגשה:
- מעבירים לכלי הגשה מעטרים בפילטים של אנשובי ומעט פתיתי חמאה.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
27.12.06
(עודכן ב – 20.01.09)
מצרכים:
לארבע מנות:
- 50 גר' חמאה
- 15 פילטים של אנשובי קצוצים או חתוכים לקטעים
- 4 שיני שום שלמות קלופות
- 10 צלפים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- קורט סוכר
- 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
- 3 גבעולי בזיליקום טריים, קצוצים דק
- 5 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק
לפסטה:
- 6 ליטרים מים
- 1 כף מלח
- 500 גר' ריגטוני טרי
לקישוט:
- פילטים של אנשובי
- מעט פתיתי חמאה
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה. מוסיפים את האנשובי, השום והצלפים.
- מוסיפים את שמן הזית, המלח, הפלפל השחור, הסוכר, היין והעגבניות. מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה במשך כמה דקות עד לצמצום קל של הנוזלים.
הפסטה:
- מרתיחים בסיר רחב וגבוה את המים והמלח.
- מוסיפים את הפסטה, מבשלים כארבע דקות ומסננים.
- מעבירים את הריגטוני למחבת עם הרוטב ומקפיצים במשך כמה דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום. מערבבים ומבשלים כדקה.
ההגשה:
- מעבירים לכלי הגשה מעטרים בפילטים של אנשובי ומעט פתיתי חמאה.