ריבת יין וטימין
ריבה מיוחדת שמשתלבת מצוין בארוחה קלילה המלווה ביין
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, פרווה, קל, מהיר
תפוחי עץ מכילים הרבה פקטין ואפשר להשתמש בהם כגורם מקריש במקום להוסיף פקטין קנוי. במקום 2 תפוחים אפשר להשתמש בתפוח אחד ו-3 ליבות, או 6 ליבות בלבד (נצלו את הליבות מהמתכון לממרח תפוחים ואגסים).
החומרים לצנצנת 300 מ"ל:
- 2 כוסות יין אדום יבש
- ¼2 כוסות סוכר
- 4 כפות מיץ לימון
- 2 תפוחים ירוקים, חתוכים לעיגולים (עם הגרעינים)
- 12 ענפי טימין טרי
אופן ההכנה:
- מכניסים למקפיא צלוחית זכוכית. מערבבים את כל החומרים בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה כ-20 דקות.
- מוציאים את הצלוחית מהפריזר ומטפטפים עליה מעט ריבה. מעבירים אצבע במרכז שלולית הריבה. אם נותר "שביל", הריבה מוכנה. אם עדיין לא, מבשלים עוד 2 דקות וחוזרים על המבחן.
- מסירים קצף שנוצר, מסננים את הריבה החמה לצנצנת מעוקרת וסוגרים. ליצירת ואקום, מניחים את הצנצנת הפוכה עד לקירור.
טיפ: בחרו לצורך הכנת הריבה ביין אדום בעל צבע עשיר ועמוק.