מתכון שיגעון: קציצות טונה ב-3 מרכיבים ו-5 דקות עבודה

בלי מעבד מזון, בלי התפחה ובלי טיגון: קבלו מתכון לקציצות טונה מדהימות משלושה רכיבים בסיסיים - ובחמש דקות עבודה. הן בריאות, דיאטטיות וסופר קלות להכנה - וגם ילדים עפים עליהן
מחפשות מתכון קליל ובריא שלא מצריך יותר מדי התעסקות במטבח, ולא גוזל זמן ומשאבים? הנה מתכון לקציצות טונה אפויות בתנור – שהוא גם בריא, גם סוגר לכן את פינת החלבון, וגם הוכח כלהיט בקרב ילדים. כל הסיפור זה 5 דקות עבודה (באחריות), פלוס 20-25 דקות בתנור. בתיאבון!
>> מה מכינות הסלבס במטבח? מהעוגה של בר רפאלי ועד הפיצה הביתית של נינט
רכיבים (לכ-8-10 קציצות):
2 קופסאות טונה בשמן (160 גרם כל אחת), מסוננות היטב
2 ביצים
2 כפות קמח שיבולת שועל
תיבול: מלח ופלפל שחור. ואם בא טוויסט אפשר גם: חצי כפית שום גבישי / פפריקה / אורגנו יבש
לא חובה, אבל מוסיף: כף טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1. חממי תנור ל-190 מעלות.
2. בקערה, ערבבי טונה, ביצים, קמח ותבלינים עד שהתערובת אחידה.
3. עצבי קציצות עם ידיים רטובות והניחי על נייר אפייה.
4. אפי 20–25 דקות, עד שהקציצות זהובות ויציבות. טיפ: אם יש לך תבנית שקעים (מאפינס), אפשר ליצוק את התערובת אליה – וכך הקציצות יוצאות בקלות. יוצא נוח במיוחד בלי להפוך.
הצעת הגשה:
אפשר להגיש עם טחינה בצד, בתוספת קצת לימון ושום.