הרוטב המנצח: קציצות רכות ועסיסיות בטריאקי ביתי

קציצות בקר בטריאקי ביתי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שני בריל
קציצות בקר בטריאקי ביתי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: שני בריל

קציצות בקר רכות, עסיסיות ואהובות על כולם, ספוגות ומזוגגות ברוטב טריאקי ביתי נטול חומרים משמרים וטעם תעשייתי. ככה תכינו זאת בבית

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 25 דקות | קל | כשר | בשר

רגע לפני שאתם שולחים יד אל מדף הרטבים בסופר, זכרו שהרוטב התעשייתי גדוש בסוכר, עמילן, מייצבים וחומרים משמרים. אז עדיף להכין אותו לבד: לשלוט בכל המרכיבים והטעמים, ולהכניס בו קצת נשמה וטביעת אצבע אישית.

החומרים
לטריאקי ביתי
1 כוס ציר עוף בשר או ירקות
1/4 כוס רוטב סויה (עדיף מופחת מלח)
2 כפות מיץ ליים או חומץ אורז
1 שן שום כתושה
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן בלבד)
2 פרוסות שורש ג'ינג'ר קלוף
1 כפית למון גראס עלים יבשים
1 פלפל צ'ילי קצוץ או שלם (תלוי ברמת החריפות הרצויה)
2 כפות דבש או סילאן
לקציצות
1 בצל חתוך לרבעים
2 שיני שום
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
500 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס קוסקוס מבושל לפי הוראות היצרן
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון
להגשה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
אורז לבן מבושל
1 ליים חתוך לרבעים

אופן ההכנה

מכינים את הטריאקי
1. מניחים את כל המרכיבים בסיר, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 2־3 דקות לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול. ממשיכים לבשל כ־5 דקות לקבלת רוטב במרקם מייפל טבעי (דליל ולא סמיך כמו התעשייתי).

מכינים את הקציצות
2. טוחנים בבלנדר בצל, שום ופטרוזיליה למחית ירוקה חלקה.

3. מערבבים בקערה בשר, קוסקוס, ביצה, מלח, פלפל ואת מחית הפטרוזיליה. לשים היטב לאיחוד המרכיבים.

4. משמנים קלות את הידיים וקורצים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג.

5. מחממים במחבת שמן בגובה 2־3 ס"מ ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד השחמה.

6. שוטפים את המחבת ומזגגים את הקציצות ברוטב הטריאקי במשך דקה־שתיים, עד שהן מצופות היטב ברוטב מבריק.

7. מפזרים בצל ירוק ומגישים את הקציצות עם אורז ורבעי ליים.

למתכוני קציצות נוספים היכנסי לאתר "השולחן"