קפה קר

צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב | tiverylucky, Shutterstock (אילוסטרציה)
צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב | tiverylucky, Shutterstock (אילוסטרציה)

אין כמו קפה קר כדי לצנן את הגוף בימים חמים במיוחד. לפניכם מתכון קל וטעים במיוחד לקפה קר, כולל הצעות לשדרוג הקפה

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לכוס אחת:

1-1.5 כפית קפה נמס גדושה
סוכר, לפי הטעם
מעט מים רותחים
כחצי כוס מים קרים
כחצי כוס חלב
3-4 קוביות קרח (לא חובה)
גלידה בטעם וניל (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. שמים את הקפה הנמס בכוס זכוכית גבוהה מאוד, מוסיפים סוכר לפי הטעם ומוסיפים מים רותחים עד לגובה של כסנטימטר. מערבבים היטב עד שהכל נמס ואין גושים.

2. מוזגים מים קרים עד שלושת רבעי הכוס ומשלימים בחלב.

הצעת הגשה: מוסיפים כדור גלידה וניל או קצפת ושותים עם קש.

טיפ 1: ניתן להוריד את כמות המים הקרים ולהחליף בחלב..
טיפ 2: ניתן להוסיף סירופ שוקולד או ליקר קפה.

הצעה לשדרוג קפה קר:
כדי לקבל מרקם מוקצף יותר, כמו במסעדה, מומלץ להכין את הקפה בשייקר: ממיסים את הקפה והסוכר במים הרותחים בכוס, מוסיפים את המים הקרים והחלב, ומעבירים לשייקר. מוסיפים קרח ואם רוצים גם גלידה, ומשקשקשים במשך כדקה.