קדרת הפלא: מרק בשר ביתי ועשיר שמוכן תוך שעה בלבד

מרק קדרה של תמי עמר | צילום: תמי עמר
מרק קדרה של תמי עמר | צילום: תמי עמר

תבשיל קדרה הוא הפיתרון האולטימטיבי לרעב בחורף, והמתכון הזה פשוט ומהיר להכנה ועשיר בכל טוב: תבלינים, ירקות, קטניות ובשר

88 שיתופים | 132 צפיות

6־8 מנות | שעה וחצי | קל מאוד | כשר | מרקים

החומרים

1/2 כף שמן קנולה
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל לבן קצוץ
2 שיני שום כתושות
1 קופסת שימורים גרגרי חומוס מסוננים
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות מסוננות
10-8 גזרים קלופים ופרוסים לעיגולים
1/2 חבילת סלרי
1/2 כפית חוויאג' למרק
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1 חבילת מדליוני תרד קפוא

אופן ההכנה

1. מטגנים טיגון קל את הבצל עם הבשר והשום, מאדים מעט את הנוזלים ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, החומוס ומים לפי הצורך.

2. מרתיחים ומנמיכים את האש, מוסיפים את הגזרים, הסלרי והתבלינים ומבשלים כשעה על אש קטנה.

3. יוצקים את המרק החם לצלחות עמוקות ומניחים מעל כל מנה מדליון תרד קפוא, בלי לערבב.

למתכוני מרקים נוספים היכנסי לאתר "השולחן"