קדירת דגים בקארי וחלב קוקוס

מתחשק לכם להכין דג לארוחה? נסו קדירת דגים בקארי וחלב קוקוס
88 שיתופים | 132 צפיות
מומלץ להגיש עם אורז צהוב ופלחי לימון.
החומרים ל-4 מנות:
- שמן זית לטיגון
- 1 כרישה חתוכה לעיגולים דקים
- 3 גבעולי סלרי צעירים חתוכים דק
- 1/2 ראש שום קלוף ופרוס דק
- 1 כף שטוחה אבקת קארי ירוק
- 2 גבעולי למון גראס קצוצים דק
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
- גרידת קליפה מ-1 לימון
- 1 פחית חלב קוקוס
- 1 כפית מלח
- מיץ מ-1 לימון
- 1 קילוגרם דג מפולט ונקי (רצוי דניס או אמנון) חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך שאפשר להכניס לתנור ומטגנים מעט את הכרישה והסלרי. כשהכרישה מתחילה להתרכך מוסיפים שום, קארי, למון גראס, ג'ינג'ר וגרידת לימון ומערבבים היטב.
- מוסיפים חלב קוקוס, מלח ומיץ לימון ומערבבים עד שמתחיל לבעבע קלות.
- מוסיפים את קוביות הדגים, מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ואופים בתנור במשך 30 דקות. 5 דקות לפני ההגשה מעבירים למצב גריל ומסירים את המכסה.
מצרכים:
ל-4 מנות:
- שמן זית לטיגון
- 1 כרישה חתוכה לעיגולים דקים
- 3 גבעולי סלרי צעירים חתוכים דק
- 1/2 ראש שום קלוף ופרוס דק
- 1 כף שטוחה אבקת קארי ירוק
- 2 גבעולי למון גראס קצוצים דק
- 1 כף ג'ינג'ר קצוץ דק
- גרידת קליפה מ-1 לימון
- 1 פחית חלב קוקוס
- 1 כפית מלח
- מיץ מ-1 לימון
- 1 קילוגרם דג מפולט ונקי (רצוי דניס או אמנון) חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מחממים שמן זית בסיר רחב ונמוך שאפשר להכניס לתנור ומטגנים מעט את הכרישה והסלרי. כשהכרישה מתחילה להתרכך מוסיפים שום, קארי, למון גראס, ג'ינג'ר וגרידת לימון ומערבבים היטב.
מוסיפים חלב קוקוס, מלח ומיץ לימון ומערבבים עד שמתחיל לבעבע קלות.
מוסיפים את קוביות הדגים, מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ואופים בתנור במשך 30 דקות. 5 דקות לפני ההגשה מעבירים למצב גריל ומסירים את המכסה.