צלי בשר עם פירות יבשים ברוטב ברביקיו

בבישול או בצלייה, כרוטב מלווה, במרינדה או כזיגוג למנה מוכנה - רוטב ברביקיו איכותי ישדרג כל מנת עוף, בשר וירקות, יעניק לה טעם מעושן, או מתקתק, ויצבע אותה בצבע שחום ומפתה שלא תוכלו לעמוד בפניו

88 שיתופים | 132 צפיות
צלי בשר עם פירות יבשים ברוטב ברביקיו | צילום: שירן כרמל
צלי בשר עם פירות יבשים ברוטב ברביקיו | צילום: שירן כרמל

החומרים ל-6-8 מנות:

1 ק"ג צלי כתף טרי חתוך לקוביות של 4X4 ס"מ

מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 גזר גדול קלוף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ

1 כרישה נקייה מעלים חתוכה לקוביות של 2 ס"מ

1 בצל יבש גדול חתוך לקוביות של 2 ס"מ

1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ

5 שיני שום שלמות

3 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים

2 ענפי רוזמרין טרי

3 כפות ריבת שזיפים (או פירות יער)

1 כוס יין אדום

5 תאנים מיובשות

5 משמשים מיובשים

חצי כוס רוטב ברביקיו אורגינל של היינץ

2 כוסות ציר בקר (ניתן ממשחה)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

מתבלים את הבשר במלח ופלפל, מעבירים לסיר (כבד או חרס) שמתאים גם לתנור.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מכסים ומכניסים לתנור לשעתיים.

מוציאים מהתנור ומעבירים לגז.

מסירים את המכסה ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים והרוטב מסמיך.

מתקנים תיבול ומגישים (ניתן להמשיך לאפות בתנור: מגבירים את החום ל-190 מעלות, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים).

 

צילום: שירן כרמל, סטיילינג: אורית עציון, מתכונים: רות אוליבר, חברה: רטבי ברביקיו של "היינץ"