פתיתים כאלה לא טעמתן: אוכל של בית עם טוויסט של שף

שניצל כרשה ופתיתים של שף ענר בן רפאל-פורמן | צילום: אנטולי מיכאלו
שניצל כרשה ופתיתים של שף ענר בן רפאל-פורמן | צילום: אנטולי מיכאלו

אין מנה ביתית ומנחמת כמו פתיתים - אבל מתי יצא לכן להכין פתיתים של שף, עם מחית תרד, יין לבן וחמאה? המתכון שישדרג לכן כל ארוחת ערב

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 3 שעות | קל | כשר | צמחוני

מנה המפגישה טכניקה צפון אפריקאית לבישול ארוך של תרד לכדי מחית, עם חמאה ויין בדיוק כמו בצרפת. השילוב המנצח של שניצל עם פתיתים הפך אותם במהרה למנת דגל באלטער. במסעדה מגישים אותם עם שניצל חציל, אבל מחוץ לעונה אפשר להחליף אותו בשניצל כרשה.

החומרים

לטבחה
60 מ"ל שמן קנולה
2 חבילות תרד טורקי
לרוטב
2 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות דק
8 עלי מרווה גדולים
3 כוסות יין לבן
2 כוסות מים רותחים
160 גרם חמאה
מלח
פלפל שחור
לפתיתים
360 גרם פתיתים
1 כף מלח

אופן ההכנה

מכינים את הטביחה (תבשיל)
1. מחממים כף שמן בסיר, מוסיפים תרד ומבשלים תוך כדי ערבוב 3־4 דקות, עד שהוא מתכווץ ומאבד מנפחו. מוסיפים את יתר השמן וממשיכים לבשל 3 שעות על להבה נמוכה, עד שהתרד הופך לפריך ומשנה את צבעו לשחור.

מכינים את הרוטב
2. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים שום ומרווה כדקה להזהבה קלה של השום. מוסיפים יין וממשיכים לבשל כ־20 דקות, עד שהוא מצטמצם בחצי. מוסיפים מים, שלוש כפות מהטביחה וחמאה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב, עד שהחמאה נמסה ונטמעת ברוטב. מסירים מהלהבה.

מכינים את הפתיתים
3. חולטים פתיתים בסיר עם שפע מים רותחים מומלחים ל־4 דקות ומעבירים למי קרח. מסננים.

4. מוסיפים את הפתיתים לסיר עם הרוטב, מערבבים ומשהים ל־5 דקות לספיגת טעמים.

למתכוני פתיתים נוספים היכנסו לאתר "השולחן"