פסטה עם טונה, שמנת וכרישה

פתרון אידאלי להאכלת המשפחה בשבת חורפית

88 שיתופים | 132 צפיות

טונה מעושנת היא מוצר מצוין שלא מקבל מספיק כבוד, אך אפשר להחליפה גם בסלמון מעושן או בטונה רגילה.

חומרים:

  • 500 גר' פסטה (פנה, צדפים, קרניים)
  • 50 גר' חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כרישה, חתוכה לטבעות
  • 1 קופסת שימורים טונה מעושנת
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח ופלפל, לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. בינתיים מכינים רוטב: ממיסים בסיר קטן חמאה ושמן ומאדים את הכרישה. כשהיא מתחילה להזהיב מוסיפים טונה, מפוררים ומטגנים. מוסיפים שמנת, שום, מלח ופלפל ומרתיחים.
  3. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומגישים.

טיפ
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לבישול.