פסטה עם טונה, שמנת וכרישה

פתרון אידאלי להאכלת המשפחה בשבת חורפית
88 שיתופים | 132 צפיות
טונה מעושנת היא מוצר מצוין שלא מקבל מספיק כבוד, אך אפשר להחליפה גם בסלמון מעושן או בטונה רגילה.
חומרים:
- 500 גר' פסטה (פנה, צדפים, קרניים)
- 50 גר' חמאה
- 2 כפות שמן זית
- 1 כרישה, חתוכה לטבעות
- 1 קופסת שימורים טונה מעושנת
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 שן שום, כתושה
- מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- בינתיים מכינים רוטב: ממיסים בסיר קטן חמאה ושמן ומאדים את הכרישה. כשהיא מתחילה להזהיב מוסיפים טונה, מפוררים ומטגנים. מוסיפים שמנת, שום, מלח ופלפל ומרתיחים.
- יוצקים את הרוטב על הפסטה ומגישים.
טיפ
אפשר להחליף את השמנת המתוקה בשמנת לבישול.