עיקרית מרעננת: פילה מוסר ים בקראסט עשבי תיבול ורוטב סלק

מתכון למנה עיקרית טעימה ומרשימה: מנה קלילה, מרעננת ומשביעה מדג ים משובח ועשבי תיבול מקומיים עם טוויסט מפתיע ומלא טעם
10 מנות | 1.5 שעה | קל | דגים | כשר
הטריות והפשטות שלה הפכו אותה לחביבת האורחים. אפשר להחליף את המוסר בדגי ים אחרים כמו לוקוס או לברק.
החומרים
2 קילו פילה מוסר ים עם העור, חתוך ל-10 מנות שוות
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב סלק
1 סלק
מלח ופלפל שחור גרוס
לקראסט
2 כוסות פנקו
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור עירית או נענע
2 קליפת לימון מגוררת
120 מ"ל שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
להגשה
גבעולי עירית
פלחי לימון
אופן ההכנה
מכינים רוטב סלק
1. מבשלים סלק במים כשעה, עד שהוא רך. מקלפים וטוחנים במעבד מזון עם מעט ממי הבישול לרוטב סמיך. מתבלים במלח ופלפל.
מכינים קראסט
2. טוחנים במעבד מזון את כל חומרי הקראסט למרקם פירורי.
מכינים את הדגים
3. מחממים תנור ל-200 מעלות.
4. מזלפים על פרוסות הדג שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהעור כלפי מטה. מצפים את החלק העליון של פרוסות הדג בקראסט.
5. אופים 20-15 דקות עד שהדג עשוי.
מרכיבים את המנה
6. מושחים על הצלחת פס רוטב סלק. מניחים את הדג עם הקראסט כלפי מעלה ומגישים עם צרור עירית ופלח לימון.