קרין גורן אופה פאי שוקוקוקוס
בזמן שהם מקציפים ומזליפים ביקורות בריאליטי האפייה "בייק אוף ישראל", מגלים לנו שופטי התוכנית סודות מתוקים לפסח, והפעם קרין גורן מכינה לכם פאי שוקוקוקוס
עוגה לפסח, אבל לא רק, שמכינים בצ'יק, בלי מיקסר ובלי מעבד מזון.
החומרים
(תבנית פאי 24־26 ס"מ)
לבסיס קוקוס
3 חלבונים (שומרים את החלמונים למלית)
3/4 כוס סוכר
3 כוסות קוקוס
למלית שוקולד
1 כוס ממרח שוקולד־אגוזים
1 כוס שמנת מתוקה
3 חלמונים
לזיגוג
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
בסיס הקוקוס
1. בקערה מערבבים (לא מקציפים) חלבונים עם סוכר. מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב.
2. משמנים את התבנית ומהדקים את התערובת בידיים לתחתית ולדפנות.
המלית
1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
2. מחממים במיקרוגל ממרח שוקולד ושמנת מתוקה במשך דקה וטורפים לאיחוד.
3. טורפים פנימה חלמונים בזריזות.
4. שופכים על בסיס הקוקוס ואופים 20־25 דקות, עד להתייצבות (המלית נשארת רכה ורוטטת כמו ג'לי בסוף האפייה. היא תתייצב במקרר).
5. מצננים מעט.
הזיגוג
1. מחממים במיקרוגל שוקולד ושמנת מתוקה במשך דקה וטורפים לאיחוד.
2. שופכים על העוגה לציפוי.
3. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.
סוד מתוק
לפאי בגרסת פרווה מחליפים את השמנת המתוקה בכמות זהה של חלב קוקוס או שמנת צמחית, ומשתמשים בממרח שוקולד פרווה.
מתכונים נוספים של "בייק אוף ישראל":
1. עודד ברנר מכין חטיפי קוקוס אדומים על ביסקוויט שקדים
2. פאולה רוזנברג מציגה עוגוניות "גבינה" טבעוניות
3. רן שמואלי בונה מילפיי פיסטוק וצנובר בקרם וניל ותות שדה
4. איה קרמרמן מכורה למוס שוקולד ואגוזים ושקדים מקורמלים למכורים
התוכנית "בייק אוף ישראל" חוזרת לשידור מיד אחרי פסח בימי רביעי ושבת ב־21:00 בקשת, ערוץ 2