"עוגת בשר" (קלופס)

העוגה הזו אינה קינוח, היא המנה העיקרית
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים לתבנית אינגליש קייק:
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס מים רותחים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כפית מלח
- חלמון
למילוי:
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 1 גמבה גדולה קצוצה דק
- מעט שמן לטיגון
- 250 גר' בשר עוף טחון
- 250 גר' בשר בקר טחון
- 250 גר' חזה אווז מעושן, קצוץ דק או טחון
- מלח
- פלפל שחור
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
- 5-8 ביצים קשות, חתוכות לפרוסות
אופן ההכנה:
הבצק:
- מערבבים את כל החומרים לבצק בקערה עד לקבלת בצק נעים ורך.
- מרדדים 2/3 מהבצק ומניחים על תבנית אינגליש קייק משומנת היטב.
- מרדדים את שליש הבצק הנותר ושומרים לכיסוי המאפה.
המילוי:
- מטגנים בשמן את הבצלים והגמבה עד שהבצל הופך שקוף וגמיש ומראה סימנים ראשונים של הזהבה.
- מערבבים בקערה את הבשרים הטחונים, המלח, הפלפל השחור, הביצה וקמח המצה. מוסיפים את הבצלים והגמבות המטוגנים ומערבבים.
- הרכבת העוגה:
- משטחים מחצית מתערובת המילוי על שכבת הבצק שבתחתית התבנית.
- מניחים את פרוסות הביצים הקשות בשורה על הבשר.
- מכסים את הביצים בשארית תערובת הבשרים ומהדקים.
- מכסים בעלה הבצק המרודד. "צובטים" את הבצק בחיבורים מסביב ומחוררים אותו בעזרת מזלג.
- מורחים מעל את החלמון ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 280 מעלות כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
המתכון מאת מירה לישינסקי
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
22.11.06
(עודכן ב – 20.01.09)
מצרכים:
לתבנית אינגליש קייק:
לבצק:
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס מים רותחים
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 כפית מלח
- חלמון
למילוי:
- 2 בצלים בינוניים קצוצים
- 1 גמבה גדולה קצוצה דק
- מעט שמן לטיגון
- 250 גר' בשר עוף טחון
- 250 גר' בשר בקר טחון
- 250 גר' חזה אווז מעושן, קצוץ דק או טחון
- מלח
- פלפל שחור
- 1 ביצה
- 2 כפות קמח מצה או פירורי לחם
- 5-8 ביצים קשות, חתוכות לפרוסות
אופן ההכנה:
הבצק:
- מערבבים את כל החומרים לבצק בקערה עד לקבלת בצק נעים ורך.
- מרדדים 2/3 מהבצק ומניחים על תבנית אינגליש קייק משומנת היטב.
- מרדדים את שליש הבצק הנותר ושומרים לכיסוי המאפה.
המילוי:
- מטגנים בשמן את הבצלים והגמבה עד שהבצל הופך שקוף וגמיש ומראה סימנים ראשונים של הזהבה.
- מערבבים בקערה את הבשרים הטחונים, המלח, הפלפל השחור, הביצה וקמח המצה. מוסיפים את הבצלים והגמבות המטוגנים ומערבבים.
- הרכבת העוגה:
- משטחים מחצית מתערובת המילוי על שכבת הבצק שבתחתית התבנית.
- מניחים את פרוסות הביצים הקשות בשורה על הבשר.
- מכסים את הביצים בשארית תערובת הבשרים ומהדקים.
- מכסים בעלה הבצק המרודד. "צובטים" את הבצק בחיבורים מסביב ומחוררים אותו בעזרת מזלג.
- מורחים מעל את החלמון ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 280 מעלות כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.