סלק ממולא

סלק ממולא בבורגול, עדשים ופיסטוקים, למנה יפהפייה, מיוחדת ובריאה

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-8 מנות:

  • 4 סלקים בינוניים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס חומץ
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

למילוי:

  • 1/3 כוס בורגול דק
  • 1 כוס מים קרים
  • 1/2 כוס מיץ לימון
  • 2/3 כוס עדשים שחורות, מושרות במים 20 דקות
  • 4 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק3 כפות כוסברה, קצוצה דק (לא חובה)
  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק מאוד
  • רצועות קליפה דקיקות (ג'וליאנים) מ-2 לימונים
  • 1/3 כוס מיץ לימון
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס פיסטוק, קלוי וקצוץ

אופן ההכנה:

  1. שוטפים ומקרצפים את הסלקים. לא מסירים את הגבעולים ולא מקלפים.
  2. מערבבים סוכר, חומץ, שמן, מלח ופלפל. מורחים חצי מהכמות על הסלק. אופים את הסלק בתבנית מכוסה בנייר כסף במשך שעתיים בחום של 180 מעלות. מקררים.
  3. חוצים כל סלק אפוי לאורכו ומרוקנים בכף פריזאית. יוצקים מעל הסלקים המרוקנים את שארית הרוטב.
  4. שוטפים את הבורגול היטב בתוך מסננת. מערבבים בקערה מים ומיץ לימון ומשרים בה את הבורגול 30 דקות. מסננים וסוחטים.
  5. מבשלים את העדשים בהרבה מים, מרגע הרתיחה מבשלים על אש קטנה 15 דקות. מסננים ומקררים.
  6. מערבבים את הבורגול והעדשים עם שאר מרכיבי המילוי מלבד הפיסטוק, ומשהים 30 דקות לספיגת טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
  7. מוסיפים פיסטוק לתערובת וממלאים בכפית את חצאי הסלקים.

טיפ: השריית הבורגול במים עם לימון מוסיפה טעם ומעניקה לבורגול צבע לבן יותר.