סלק ממולא
סלק ממולא בבורגול, עדשים ופיסטוקים, למנה יפהפייה, מיוחדת ובריאה
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-8 מנות:
- 4 סלקים בינוניים
- 1/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס חומץ
- 3 כפות שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
למילוי:
- 1/3 כוס בורגול דק
- 1 כוס מים קרים
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 2/3 כוס עדשים שחורות, מושרות במים 20 דקות
- 4 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק3 כפות כוסברה, קצוצה דק (לא חובה)
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק מאוד
- רצועות קליפה דקיקות (ג'וליאנים) מ-2 לימונים
- 1/3 כוס מיץ לימון
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כוס פיסטוק, קלוי וקצוץ
אופן ההכנה:
- שוטפים ומקרצפים את הסלקים. לא מסירים את הגבעולים ולא מקלפים.
- מערבבים סוכר, חומץ, שמן, מלח ופלפל. מורחים חצי מהכמות על הסלק. אופים את הסלק בתבנית מכוסה בנייר כסף במשך שעתיים בחום של 180 מעלות. מקררים.
- חוצים כל סלק אפוי לאורכו ומרוקנים בכף פריזאית. יוצקים מעל הסלקים המרוקנים את שארית הרוטב.
- שוטפים את הבורגול היטב בתוך מסננת. מערבבים בקערה מים ומיץ לימון ומשרים בה את הבורגול 30 דקות. מסננים וסוחטים.
- מבשלים את העדשים בהרבה מים, מרגע הרתיחה מבשלים על אש קטנה 15 דקות. מסננים ומקררים.
- מערבבים את הבורגול והעדשים עם שאר מרכיבי המילוי מלבד הפיסטוק, ומשהים 30 דקות לספיגת טעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים פיסטוק לתערובת וממלאים בכפית את חצאי הסלקים.
טיפ: השריית הבורגול במים עם לימון מוסיפה טעם ומעניקה לבורגול צבע לבן יותר.