סלמון צלוי עם בטטה ברוטב סלסה
מתכון לארוחת צהריים נפלאה: סלמון צלוי עם בטטה ברוטב סלסה ורדה-קשיו
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, מהיר, פרווה
רוטב הסלסה ורדה שמכינים במיוחד עבור מנה זו, מתאים גם לדגים אחרים ולתפוחי אדמה, לכן כדאי להכין מראש כמות גדולה ולשמור במקרר.
החומרים ל-2 מנות:
- 2 בטטות קלופות וחתוכות לפלחים
- תרסיס שמן זית
- מלח, פלפל
- 2 נתחי סלמון טרי (או קפוא מופשר), 250 גר' כל אחד
- לרוטב הסלסה ורדה-קשיו:
- 3 כפות שמיר, קצוץ דק
- 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
- 3 כפות בצל ירוק, קצוץ דק
- תרסיס שמן זית
- 2 כפות חומץ
- 1 כפית חרדל
- 1 כף צלפים, קצוצים דק
- 2 כפות אגוזי קשיו, קצוצים
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מסדרים את פלחי הבטטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מרססים במעט תרסיס שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל.
- אופים את פלחי הבטטה במשך כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהבטטות כמעט מוכנות (עשויות אך עדיין מוצקות).
- מתבלים את נתחי הדג במלח ובפלפל ומעבירים לתבנית לצד הבטטות. מחזירים לתנור ואופים במשך כ-12 דקות נוספות יחד עם הבטטות.
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בצנצנת ויוצקים מהרוטב על הדג בעת ההגשה.
טיפ: משום שכל המנה נאפית בתבנית אחת, אפשר להעביר את המנה כמו שהיא (עם נייר האפייה) לקופסת פלסטיק. את הרוטב רצוי לשמור בצנצנת נפרדת.