סלט פסטה ניסואז
הרעיון בסלט פסטה-ניסואז הוא להגיש את המרכיבים בצלחת הגשה מרכזית כך שכל אחד מהסועדים בוחר את המרכיבים האהובים עליו. איזה כיף זה שכולם נהנים?
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-3-2 מנות:
- 1 חבילת גבעולי אספרגוס
- 250 גרם פסטה קצרה, מבושלת לדרגת אל דנטה (מערבבים במעט שמן זית כדי שלא תידבק)
- 15 זיתי קלמטה
- 10 יחידות ארטישוק צלוי (להשיג במעדניות, לא חובה)
- 20 עגבניות שרי (מומלץ בכמה צבעים)
- 3-2 ביצים קשות
לסלט טונה:
- 1 קופסת טונה משומרת, מסוננת מנוזלים
- 1 כף מיונז
- 1/2 בצל קטן, קצוץ דק
- מיץ מ-1/2 לימון
- 2 כפות סלרי, קצוץ דק
- מלח, פלפל שחור
לרוטב מיונז-פסטו לימוני:
- 3 כפות מיונז
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1 כף פסטו
- 3 כפות שמן זית
- 2-1 שיני שום
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מסירים את בסיס גבעולי האספרגוס וחולטים אותם בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד שצבעם ירוק עז. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול.
- מערבבים את כל מרכיבי סלט הטונה.
- מעבדים את כל מרכיבי רוטב המיונז-פסטו במעבד מזון. מעבירים לכלי הגשה.
- מניחים בצלחת את האספרגוס, הפסטה, הזיתים, הארטישוק הצלוי, העגבניות, הביצים, וסלט הטונה ומגישים לצד הרוטב.
הכותבת היא בעלת הבלוג טעימונת: הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת