סלט כרוב סגול וסלרי
סלט מרענן שיתאים לכל ארוחה ובמיוחד לפיקניק
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, פרווה, קל, מהיר
סלט שמתאים במיוחד לפיקניק, משום שדרוש לו זמן לספיגת הטעמים. את השומשום והפקאן קחו בקופסא נפרדת.
החומרים:
- 1/4 כוס שומשום
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר
- 1/2 כרוב קטן, חתוך לרצועות דקות
- 1 שורש סלרי, חתוך לגפרורים
- 2 מקלות סלרי, חתוכים דק באלכסון
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1 פלפל אדום חריף, קצוץ דק (לא חובה)
- 1/2 כוס פקאן סיני, קצוץ
- 1 צנונית
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס חומץ
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 2 כפיות ג'ינג'ר, מגורר
- 1/2 כפית סוכר
אופן ההכנה:
- במחבת יבשה קולים שומשום, מלח וסוכר. מניחים לקירור מוחלט.
- מערבבים את כל הירקות בקערה.
- מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הירקות ומערבבים היטב. משהים במקרר שעתיים לפחות.
- לפני ההגשה מוסיפים את תערובת השומשום ופקאן סיני ומערבבים.