עוגות בחושות של בן עמי
מאינגליש פקאן ועד לעוגת בננה מהירה. 6 מתכונים מצויינים לעוגות בחושות של הקונדיטור בן עמי, לקפה של בוקר שבת או לתה של שעה ארבע ביום חול
אינגליש פקאן
כשר, קל, מהיר, חלבי
החומרים לתבנית אינגלישקייק:
- 2 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כוס קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 60 גר' אגוזי פקאן, קצוצים גס
- 60 גר' אגוזי פקאן שלמים
הזיגוג:
- 50 גר' חמאה
- 30 גר' אבקת סוכר
- 40 גר' טריפל סק
אופן ההכנה:
- מקציפים בקערה את הביצים, הסוכר והשמנת, עד שהתערובת מסמיכה.
- מוסיפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה ואגוזי הפקאן הקצוצים.
- יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת מחצית מהתערובת, ומפזרים מחצית מכמות אגוזי הפקאן השלמים.
- יוצקים לתבנית את מחצית התערובת שנותרה ומפזרים מעל את שארית אגוזי הפקאן.
- אופים במשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
הזיגוג:
- מחממים בסיר את החמאה ואבקת הסוכר (נזהרים שהתערובת לא תישרף). כשהתערובת חמה מאוד, מוסיפים את ליקר הטריפל סק.
- יוצקים את הזיגוג על העוגה מיד כשמוציאים מהתנור.
בבקה תפוז ופרג
כשר, קל, מהיר, חלבי
החומרים לתבנית בבקה בקוטר 26 ס"מ:
למלית הפרג:
- 200 גר' סוכר
- 240 גר' חלב
- 200 גר' פרג
- 1 חלמון
- קליפה מגוררת מ-2 לימונים
- 30 גר' צימוקים
לעוגת התפוזים:
- 250 גר' חמאה
- 2 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 3 כוסות קמח
- 3 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
- 1¼ כוס חלב
- 1 כוס מיץ תפוזים
לסירופ הסוכר:
- 200 מ"ל מים
- ⅓1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
מלית הפרג:
מבשלים בסיר את כל חומרי המלית עד שהתערובת מבעבעת. מקררים ושומרים בצד.
עוגת התפוזים:
- מכניסים למעבד מזון את החמאה, הסוכר והביצים ומערבבים.
- מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה, 3/4 כוס ממלית הפרג (ששמרנו בצד), המלח, קליפת התפוז והחלב. מערבבים היטב.
- יוצקים 2/3 מהתערובת לתבנית בבקה משומנת ומקומחת היטב ומיישרים את פני העוגה.
- מוסיפים את מיץ התפוזים לתערובת שנותרה במעבד המזון ומערבבים.
- יוצקים את התערובת שנותרה לתבנית ומיישרים שוב.
- אופים במשך כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
סירופ הסוכר:
מרתיחים בסיר את המים והסוכר. יוצקים את הסירופ על העוגה החמה.
עוגת בננה מהירה
כשר, קל, מהיר, חלבי
החומרים ל-3 תבניות אינגלישקייק:
- 225 גר' חמאה רכה
- ½2 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 800 גר' (2 כוסות) בננות, מעוכות
- ½ גביע שמנת חמוצה
- 3 כוסות קמח
- 3 כפיות אבקת אפייה
- 1 פקק תמצית וניל
- קורט מלח
אופן ההכנה:
- מכניסים למעבד מזון את החמאה והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים לתערובת את הביצים, הבננות והשמנת החמוצה ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, תמצית הווניל והמלח ומערבבים.
- יוצקים את התערובת ל-3 תבניות אינגליש קייק משומנות, ואופים במשך כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
עוגת גזר
כשר, קל, מהיר, פרווה
החומרים לתבנית אינגלישקייק:
- 100 גר' שמן
- 160 גר' סוכר120 גר' גזר, מגורר דק
- 1½ ביצים
- 100 גר' קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- קורט קינמון טחון
- 30 גר' צימוקים
- 30 גר' אגוזי פקאן, קצוצים
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב בקערה את השמן, הסוכר והגזר. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
- מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים.
- מוסיפים את הקינמון, הצימוקים ואגוזי הפקאן ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק משומנת, ואופים במשך כ-30-40 דקות.בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
טיפ: לאפייה בתבנית סיר פלא מכפילים את הכמויות בשלוש.
עוגת לימון
כשר, קל, מהיר, חלבי
החומרים לתבנית של 30*30 ס"מ:
לסירופ הלימון:
- 200 גר' סוכר
- 120 מ"ל מיץ לימון
- לעוגת הלימון:
- 270 גר' חמאה
- 2½ כוסות סוכר
- 5 ביצים
- 3 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1¼ כוס חלב
- 1/3 כוס מיץ לימון
- קליפה מגוררת מ-2 לימונים
אופן ההכנה:
סירופ הלימון:
מבשלים בסיר את הסוכר ומיץ הלימון עד שהתערובת מבעבעת. מקררים ושומרים בצד.
עוגת הלימון:
- מכניסים למעבד מזון את החמאה, הסוכר והביצים ומערבבים.
- מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים היטב.
- מוסיפים לתערובת את החלב, מיץ הלימון, קליפת הלימון המגוררת וכוס מסירופ הלימון ומערבבים.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- יוצקים את סירופ הלימון שנותר על העוגה מיד כשמוציאים מהתנור.
עוגת תפוחים
כשר, קל, מהיר, פרווה
החומרים לתבנית של סיר פלא:
- 6 תפוחים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/2 כוס ליקר תפוזים
- 3/4 כוס סוכר
- 3¼ כוסות קמח
- 1כפית אבקת אפייה
- 1½ כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 4 ביצים
- 1 כוס אגוזים, קצוצים
אופן ההכנה:
- משרים בקערה את קוביות התפוחים, ליקר התפוזים ו-3/4 כוס סוכר במשך כחצי שעה לצורך ספיגת טעמים.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר (שנותר), השמן, הביצים והאגוזים.
- מוסיפים לתערובת הקמח את משרת התפוחים (עם הנוזלים) ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא משומנת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30-40 דקות.