אחת שיודעת: ננה שרייר מגלה איך להכין קציצות טופו מדהימות

קציצות טופו ועשבי תיבול | צילום: דניאל לילה
קציצות טופו ועשבי תיבול | צילום: דניאל לילה

טבעוניות ונהנות: ננה שרייר, המסעדנית המיתולוגית ("ננוצ'קה" ו"ננה בר"), משתפת במתכון שלה לקציצות טופו מעולות עם עשבי תיבול שישדרגו לכן את הסנדוויץ'

88 שיתופים | 132 צפיות

15 קציצות | 1:20 שעות | קל | כשר | קציצות צמחוניות

ננה: "קציצות בסנדוויץ' הן תענוג גדול. העסיסיות והרכות שלהן בתוך הלחם והטעמים שספוגים בהן היו מאוד חסרים לי כשהפכתי לטבעונית. ככה נולדו קציצות הטופו האלה. זרעי הפשתן התגלו כתחליף מעולה לביצים — הם קושרים יופי את כל המרכיבים. רק אל תתפתו להוסיף מהם יותר כדי לקבל קציצות מוצקות יותר, כי הטעם שלהם עצי ושתלטן."

החומרים

1/2 כוס זרעי פשתן להשיג בחנויות טבע
1 ק"ג טופו
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1/3 צרור נענע
1 כוס קמח חומוס או קמח חיטה
1/2 כוס שמן זית
1 כפית כמון
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

1. שמים זרעי פשתן בקערית, מוסיפים מים רק עד כיסוי ומשרים למשך 30 דקות.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

3. טוחנים את זרעי הפשתן עם מי ההשריה ויתר החומרים בבלנדר בכמה פולסים עד לקבלת תערובת אחידה.

4. יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 8-7 ס"מ ומניחים בתבנית.

5. אופים כ-35 דקות או עד שהקציצות מקבלות מעטה זהוב עדין. מגישים חם או בטמפ' החדר.

6. שומרים עד 4 ימים בקופסה במקרר.

למתכוני טופו נוספים היכנסי לאתר "השולחן"