מתכון קל למתחילות: קציצות עוף וירקות בקארי ירוק

קציצות וירקות עם קארי ירוק וחלב קוקוס בטעמים אסייתיים פחות מודגשים - והכל פה מודולארי, על אותו עיקרון אפשר להכין קארי דגים או צמחוני ולגוון בירקות
4 מנות | 45 דקות | קל | כשר | עוף
אני קוראת למתכון הזה "קארי למתחילים" מכיוון שהטעמים האסיאתיים שלו פחות מודגשים ביחס לתבשילי קארי אחרים (מלבד מחית קארי וחלב קוקוס אין כאן עוד תבלינים). על אותו עיקרון אפשר להכין קארי דגים או קארי צמחוני (פשוט מוותרים על העוף) וגם לגוון בירקות.
גיוונים ושדרוגים:
• מחליפים את הברוקולי ב- 2 קישואים חתוכים לאצבעות.
• מחליפים את האפונה ב- 300 גרם עלי תרד.
• מחליפים את הקציצות ב- 4 פילטים של לברק ומבשלים רק 10 דקות.
החומרים
לקציצות עוף וירקות
300 גרם חזה עוף טחון
1 גזר מגורר דק
1 קישוא מגורר דק וסחוט מעודפי נוזלים
1 בצל סגול קטן מגורר דק וסחוט מעודפי נוזלים
2 כפות עלי כוסברה ו/או בזיליקום קצוצים
מלח
פלפל שחור גרוס
לקארי
1 כפית מחית קארי ירוק
1 פחית נוזל קוקוס
1 תפרחת ברוקולי מפורקת לפרחים קטנים
1/2 1 כוסות אפונה מהקפאה
1 עגבנייה חתוכה לפלחים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
2 כפות עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה
1. שמים את חומרי הקציצות בקערה ולשים לקבלת תערובת הומוגנית. מגלגלים לקציצות קטנות.
2. מחממים סיר רחב או מחבת עמוקה (סוטאז'), מוסיפים מחית קארי ו- 2 כפות נוזל קוקוס ומערבבים עד שחלב הקוקוס נטמע במחית והיא נעשית חלקה יותר. מוסיפים את יתרת נוזל הקוקוס ומערבבים כמה שניות עד שמתקבל רוטב אחיד ודליל.
3. מוסיפים ברוקולי ואת הקציצות ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהקציצות מוכנות.
4. מוסיפים אפונה ופלחי עגבנייה, מחזירים לרתיחה ומבשלים 5 דקות או עד שהרוטב מתעבה ומסמיך.
5. מפזרים בצל ירוק וכוסברה ומגישים לצד אורז לבן.