הטוב מכל העולמות: מתכון לעוגת גלידה טירמיסו משגעת

עוגת גלידה טירמיסו | צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
עוגת גלידה טירמיסו | צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר

זקוקות לבוסט מעורר וגם למשהו מתוק? מורן לילה הופכת את המטבח לגלידרייה ביתית ומלמדת איך להכין עוגת גלידת טירמיסו נהדרת

88 שיתופים | 132 צפיות

עוגה אחת בקוטר 20 ס"מ | 20 דקות+הקפאה | קל | כשר | מתכונים לקיץ

בעזרת קרמים פשוטים שיודעים ללבוש אינספור טעמים ובלי מכונה(!). אחת הדרכים המרשימות ביותר להגיש את הגלידה הביתית היא להפוך אותה לעוגה. את ההשראה אפשר לקחת מעוגות קלאסיות. כאן למשל יצרתי גרסה קפואה לטירמיסו.

החומרים

לגלידת וניל
600 מ"ל (⅔2 מיכלים) שמנת מתוקה
1 פחית (390 גרם) חלב מרוכז
1 כפית משחת וניל
לעוגה
3 כפות אבקת קפה נמס
1 כוס מים רותחים
1/4 כוס ליקר קפה
1 חבילה כפולה (24 יחידות) בישקוטים
להגשה
אבקת קקאו כהה

אופן ההכנה

1. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה.

2. מוסיפים חלב מרוכז ומשחת וניל או תמצית וניל ומקציפים עוד דקה-שתיים עד שהמרקם מסמיך.

3. מוציאים 1/2 כמות מהגלידה מקערת המיקסר ושומרים בצד. לתערובת שנשארה במיקסר מוסיפים כף אבקת קפה נמס ומקציפים רק עד לקבלת תערובת בצבע אחיד.

4. מערבבים את 2 כפות הקפה הנמס הנותרות עם מים רותחים וליקר.

5. טובלים 8 בישקוטים בתערובת הקפה ומסדרים בתבנית בקוטר 20 ס"מ בשכבה אחת. יוצקים עליהם שליש מתערובת הווניל ושליש מהתערובת בטעם קפה ומסדרים שכבה שנייה של בישקוטים טבולים בקפה. יוצקים מעל שליש מתערובת הווניל ושליש מתערובת הקפה ומסדרים שכבה שלישית של בישקוטים. מסיימים בשכבה האחרונה של גלידת וניל וגלידת קפה.

6. מקפיאים ל-4 שעות לפחות. סמוך להגשה מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומפזרים אבקת קקאו.

למתכוני גלידה נוספים היכנסי לאתר "השולחן"