גם מתוק וגם בריא! מתכון לעוגיות גרנולה פריכות וממכרות
לא קל למצוא נשנוש שמצליח להיות בריא, מתוק וממכר בו זמנית, אז איזה מזל שגילינו את המתכון המהמם הזה של שי לי ליפא לעוגיות גרנולה
כ-35 עוגיות | 30 דקות | קל מאוד | כשר | עוגיות
שימו לב שלפני ההכנה יש לתת להן לשהות במקפיא כשלוש שעות.
החומרים
160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח מלא מנופה
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר מהיר הכנה)
100 גרם חמאה רכה
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
75 גרם (1/2 כוס) צימוקים
35 גרם (1/3 כוס) גרעיני דלעת
אופן ההכנה
1. מערבלים קמח, שיבולת שועל, חמאה, סוכר ותמצית וניל במערבל עם וו לישה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים חלב ומערבלים לקבלת כדור בצק מעט דביק. מוסיפים צימוקים וגרעיני דלעת ולשים בידיים לפיזור אחיד בבצק.
2. מחלקים את הבצק לשניים, ומגלגלים כל מחצית לגליל בקוטר 4 ס”מ. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-3 שעות. מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ בעזרת סכין חד. מניחים בתבנית.
4. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות מעט. העוגיות צריכות להיות רכות כשהן יוצאות מהתנור ולהתקשות רק בצינון.
5. מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.