10 דקות הכנה: תבשיל סינטה ופטריות ברוטב בוטנים וקוקוס

תבשיל סינטה ופטריות ברוטב בוטנים וקוקוס של רות אוליבר | צילום: דן לב, סטיילינג: טליה אסיף
תבשיל סינטה ופטריות ברוטב בוטנים וקוקוס של רות אוליבר | צילום: דן לב, סטיילינג: טליה אסיף

כך תארחו באפס מאמץ: ההשקעה היחידה פה היא רכישה של סינטה ופטריות וכאן מסתיימת הטרחה. מומלץ לנגב עם לחם, או להגיש על גבי אורז

88 שיתופים | 132 צפיות

4 מנות | 10 דקות | קל | כשר | בשר

החומרים

1 פחית חלב קוקוס
3 כפות רוטב סויה
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות חמאת בוטנים
3 כפות שמן קנולה
2 שיני שום קצוצות
500 גרם סינטה חתוכה לרצועות דקות
1 סלסילה פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
להגשה
3 גבעולי בצל ירוק חתוכים לרצועות
50 גרם בוטנים מלוחים

אופן ההכנה

1. מביאים לרתיחה חלב קוקוס עם סויה, צ’ילי וחמאת בוטנים במחבת או בסיר קטן. מכבים את הלהבה ושומרים חם.

2. מחממים ווק עם שמן. מוסיפים שום וסינטה ומקפיצים 3-2 דקות או עד שמשתנה הצבע. מוציאים מהווק.

3. מוסיפים פטריות ופלפל ומקפיצים 2 דקות.

4. מוסיפים את הרוטב החם, מחזירים את הבקר ומביאים לרתיחה. מסירים מהכיריים.

5. מפזרים רצועות בצל ירוק ובוטנים מלוחים, מערבבים ומגישים מייד.

למתכונים נוספים של רות אוליבר היכנסי לאתר "השולחן"