מג'דרה עם טוויסט: תבשיל אורז וחומוס עם כרובית

מתכון של השפית מיכל מוזס לתבשיל הכי ביתי שיש: אורז, חומוס, בצל מקורמל, כרובית צלויה ושקדים פריכים - מי צריכה יותר מזה?
4 מנות | 40 דקות | קל | כשר | טבעוני
החומרים
1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך למקלונים או מגורר גס
1 כוס חומוס מבושל מראש
1 כוס אורז בסמטי שטוף, שרוי 10 דקות במים ומסונן
1/2 כפית בהרט לא חובה
1/2 כפית מלח
לכרובית
1 ראש כרובית מופרד לפרחים
שמן זית לזילוף
מלח ופלפל שחור טחון טרי
להגשה
2 כפות שקדים מולבנים
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים את הכרובית
2. חולטים כרובית במי מלח רותחים 10 דקות ומסננים. מתבלים ומזלפים מעל מעט שמן. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צולים את הכרובית כ 25 דקות עד הזהבה.
במקביל מכינים את האורז
3. מאדים בצל וגזר בסיר עם שמן כ-5 דקות עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים חומוס, אורז, בהראט ומלח ויוצקים 3/4 כוסות מים (אפשר להשתמש במי הבישול של החומוס). מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות. מכבים את הלהבה ומשהים מכוסה כ 10 דקות נוספות עד שהאורז מבושל לגמרי.
מגישים
4. מעבירים לכלי הגשה, מוסיפים כרובית צלויה, מפזרים שקדים ומגישים חם.